Film/TV
0

U četvrtak u kinu Meeting Point premijera filma Ray

Sarajevo-X
Svečanom premijerom zakazanom za četvrtak 17.02. u 21.15 u prostorima kina Meeting Point, Tropik započinje bh. distribuciju filmskog hita Ray.

Kao svojevrstan uvod u predoskarovsku groznicu, ljubitelji filma bit će u prilici svaki dan u terminu od 21.15 pogledati naslov koji je za zlatnog kipića nominiran u šest kategorija.

Svjetska kritika i publika pune su riječi pohvale za ekranizaciju životne price o muzičkoj legendi.

Nakon svečane projekcije filma, Tropik i Heineken organizirati će after party u popularnom sarajevskom restoranu The Club (Bičakčić).

RAY na repertoaru u Sarajevu ostaje samo sedam dana.

Više o filmu

Igraju: Jamie Foxx, Kerry Washinton, Regina King, Clifton Powell Režija: Taylord Hackford

Scenario: Taylord Hackford Žanr: Drama Distribucija: Tropik film&video
Trajanje: 152 min. Službeni website: http://www.raymovie.com

Sadržaj: Za Ray Charlesa poznato je da se smatra istovremeno nacionalnim blagom, i internacionalnim fenomenenom. Šezdesetih godina Charles je ispunio svoj san. Postao je svjetski poznat muzičar. Hitovi “Georgia” i “Born to lose” sedmicama su na prvom mjestu top lista. Važi za pionira koji vrlo hrabro prevazilazi sve granice i kombinuje različite muzičke stilove. Sa njegovom pojavom jazz dobiva na popularnosti kao nikada prije. Međutim iza meteorskog uspjeha krije se priča o čovjeku koji nije znao za poraz. Ipak uspijeh i slava neminovno sa sobom donose i drugu stranu. Kako je uspjeh bivao sve veći, tako je Ray sve slabije uspio kontrolisati slabost prema drogama i ženama. Navedeno počinje opasno da uništava život i stvari koje su mu bile veoma drage... Ovo je rijetko ispričana priča o muzičaru koji je prošao kroz težak početak i konstantnu borbu sa vlastitim demonima, ali trijumf čovjeka nad svim nevoljama nije izostao.

Filmska kritika: Jamie Foxx oslikava srce i tijelo Ray Charlesa. Jedinstveno! Chicago Sun Times

Ovo je izuzetan dokaz o strasti i mogućnostima jednog čovjeka! BBCi Films

"Ray" je je vrsta koncerta koji ćete dugo pamtiti Tiscali UK