Film/TV
0

TV serije koje bi trebalo ugasiti

Sarajevo-x.com
Serije koje se prave u posljednje vrijeme sve su uvjerljivije. Ipak, treba znati mjeru. Kada se radnja počne reciklirati i razvodnjavati zbog veće zarade, pravo je vrijeme da se kaže "the-end".

Izgubljeni (Lost - ABC)

Jedini razlog za gledanje serije Izgubljeni jeste da se vidi kako će završiti. Zato bi bilo najpametnije da već jednom završe seriju i daju publici malo oduška. Navodno, producenti ABC-a su pregovarali o konačnom datumu završetka serije, koji bi stavio tačku na smišljanje novih banalno-intelektualnih misterija. Vrijeme je da se "izgubljeni" vrate kućama ili možda ne, ali nek' se desi nešto s njima.

24 (24 - Fox)

Nakon, prema mnogima, najbolje sezone do sada (5. sezone), 24 je ušao u svoju najlošiju do sada. Prožvakane situacije, nekonzistentnost i što je najgore, Jacka Bauera nema u pola serije. Ukoliko scenaristi hitno ne smisle nešto zanimljivije, vrijeme je da se izvade baterije iz legendarnog "24"sata.

Simpsonovi (The Simpsons - Fox)

Svi smo voljeli ovu seriju. No što je dosta, dosta je. Čak neki okorjeli fanovi kažu da je vrijeme za kraj bilo krajem devedesetih. Čak su i glumci koji posuđuju glasove kritikovali kvalitet serije. Serije Familiy Guy i South Park su nasljednici Simpsona. I da nije Simpsona bilo, vjerovatno ni ove dvije serije ne bi bile to što jesu. Dolazak dugometražnog filma o Simpsonima trebao bi da stavi tačku na seriju i da se napokon pozdravimo sa najluđom porodicom u Springfieldu.

Hitna služba (ER - NBC)

Pošto serija već neko vrijeme ne igra kod nas, mnogi će se možda zapitati, zar se to još snima?! Na NBC-u se trenutno emituje 13. sezona. Od starih glumaca tu je još Laura Innes koja tumači ulogu Dr. Weaver. No ni ona nije od prve sezone, nego od druge. Serija je mnogim glumcima pomogla u lansiranju uspješnih karijera. Sjetimo se samo Georgea Clooneya. Vrijeme je da se ova sapunica o urgentnoj medicini okonča. Već su stigle nove generacije medicinskih serija kao što su "Grey's Anatomy" i Dr. House koje su već pridobile široku publiku.

Mjesto zločina: New York (CSI: New York - CBS)

Jedan od tri "CSI-a" mora ići. CBS je pohlepno klonirao uspješnu seriju o proceduralnim postupcima prilikom istraživanja mjesta zločina- dva puta. Las Vegas je najuspješniji i ima najbolje likove te najbolji prikaz procesiranja mjesta zločina. Miami verzija ima nepodnošljivog i ufuranog Davida Carusoa, dok newyorkška verzija nema ništa. I Las Vegas polako gubi fokus. Umjesto da se bave rješavanjem kriminalnih slučajeva, oni se počeli baviti ličnim životima likova. Od ove tri New York zaslužuje da ga se ugasi. Ima najmanju gledanost od svih te razočaravajuće i neupečatljive likove.