Novi hit iz Paramounta
0

"Tropic Thunder" prestigao Batmana

Sarajevo-x.com
Bile su potrebne čak četiri velike holivudske zvijezde, Ben Stiller, Robert Downey Jr., Jack Black i Tom Cruise da sa trona skinu film "The Dark Knight" koji je četiri sedmice zauzimao ubjedljivo prvo mjesto sjevernoameričkog box officea.

Naime, nova komedija iz filmskog studija Paramount, "Tropic Thunder" postavlja nove rekorde, pa je samo od srijede ostvarila zaradu od 37 miliona dolara, navodi Associated Press.

Režiser i jedan od scenarista ovog filma je američki komičar Ben Stiller, koji u filmu zajedno s popularnima Robertom Downeyem Jr. i Jackom Blackom igra razmažene glumce koji se nađu u pravoj ratnoj situaciji, dok snimaju ratni ep o Vijetnamu. Ekipi se pridružuje i Tom Cruise koji igra umišljenog šefa studija.

"The Dark Knight" se ipak našao na "zlatnom" drugom mjestu liste filmova s najvećom zaradom svih vremena, a prvo mjesto je i dalje rezervirano za kultni film "Titanic" iz 1997.godine, s Leonardom DiCaprijem i Kate Winslet u glavnim ulogama.

Novi nastavak "Star Warsa", redatelja Georgea Lucasa, namijenjen je "posebnoj publici iz posebnih razloga", izjavio je Dan Fellman, glasnogovornik filmskog studija Warner Bros.

Animirani film "Clone Wars" s otvaranjem je ispunio svoj primarni cilj, a to je da najavi TV šou "Clone Wars" koji će ove jeseni debitirati na Cartoon Networku. "Clone Wars" je s zaradom od 15,5 miliona dolara osvojio treće mjesto na listi najgledanijih filmova prošle sedmice u SAD-u i Kanadi..

Tako lista prošlosedmičnih hitova sjevernoameričkog box officea izgleda ovako:

  1. "Tropic Thunder," 26 miliona dolara
  2. "The Dark Knight," 16,8 miliona dolara
  3. "Star Wars: The Clone Wars," 15,5 miliona dolara
  4. "Mirrors," 11,1 miliona dolara
  5. "Pineapple Express," 10 miliona dolara
  6. "The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor," 8,6 miliona dolara
  7. "Mamma Mia!", 5 miliona dolara.
  8. "The Sisterhood of the Traveling Pants 2," 5,9 miliona dolara.
  9. "Step Brothers," 5 miliona dolara
  10. "Vicky Cristina Barcelona," 3,7 miliona dolara