Film/TV
0

Triler drama "Spavači" na FTV-u

Sarajevo-x.com
Riječ je o thriller drami koja se bavi američkim strahom od terorizma koji je kulminirao nakon 11. septembra 2001. godine. Gledatelji Federalne televizije moći će prvu epizodu ove serije gledati od 16. februara, svake subote u 23 sata i 45 minuta.

Glavni junak serije je FBI agent Darwyn (igra ga Michael Ealy koji je do sada glumio u serijama "Hitna služba", "Zakon i red", te u filmovima "Bad Company"i "Barbershop"), koji se ubacuje u terorističku ćeliju koja sprema napad u Los Angelesu.

Vođa terorista je Farik (Oded Fehr, "Mumija", "Povratak Mumije", "Deuce Bigalow-muški žigolo"). Darwyn će, uz pomoć FBI-ja i zapovjednika Raya Fullera (James LeGros, "Hitna služba", "Ally McBeal"), pokušati spriječiti teroriste u njihovim namjerama stavljajući svoj život na kocku i izlažući se opasnosti da svakog trenutka bude otkriven i smaknut.

Serija "Sleeper Cell", na američkoj televiziji "Showtime" te na britanskim stanicama "FX" i "Channel 4" i pobrala je najveće ocjene publike i kritike. Ono što je gledaocima posebno zanimljivo jeste muzika koja se pojavljuje na soundtracku ove serije. Pjesma "Bomba" našeg repera Ede Maajke te "Nedjelja kad je otiš'o Hase" Zabranjenog pušenja, muzička su podloga u nekim epizodama druge sezone ove serije.