Cinema City
0

Triler "Đavo" za ljubitelje horora, "Artur 3" za najmlađe

Sarajevo-x.com
Multipleks Cinema City nastavio je rušiti rekorde gledanosti proteklog vikenda, u kojem je od ukupno 7.000 gledatelja preko 2.500 prošlo kroz dvorane u nedjelju, 31. oktobra, za vrijeme održavanja velike promotivne akcije Noć vještica.

Pored rekordno posjećenih 3D naslova "Slagalica strave" i "Avatar" program multipleksa od 4. novembra bit će obogaćen još jednim hit horor naslovom i novim sinhronizovanim animiranim hitom, te početkom pretprodaje ulaznica za jedan od najočekivanijih naslova 2010. godine.

Program u novoj filmskoj sedmici predvodi horor triler "Đavo" (Devil), koji je premijerno prikazan u rasprodanim projekcijama za vrijeme akcije Noć vještica. Mladi autor John Erick Dowdle, tvorac kultnog horora "Quarantine", radio je izuzetno napeti i klaustrofobični triler prema scenariju tvorca klasika "Šesto čulo", velikog M. Nighta Shyamalana, a u naslovnim ulogama gledamo Briana Messinu, zadnji put viđenog u hitu "Julie &Julia" te prelijepu Bojanu Novaković, zvijezdu hit trilera "Na rubu tame".

Film, koji je do sada samo na američkim kinoblagajnama inkasirao preko 30 miliona dolara, govori o pet neznanaca iz Filadelfije, koji započinju još jedan rutinski dan. Ušetat će u poslovnu zgradu i ući u lift. Nakon što se lift zaglavi, ubrzo se počinju dešavati užasne stvari, a sumnja u to ko je odgovoran za sve prebacuje se s jednog na drugog sve dok ne dođu do užasavajuće istine: jedan od njih je sam đavo.

Za najmlađe gledatelje i njihove roditelje Cinema City od 4. novembra priprema pravi praznik u vidu novog nastavka hit animirane avanture "Artur 3: Rat dvaju svjetova". Kultni francuski autor Luc Besson, autor klasika "Peti element" i "Nikita" režira i završni nastavak hit animiranog igranog serijala nastalog prema njegovim bestseller knjigama knjigama za djecu o avanturama dječaka Artura u minijaturnoj zemlji Minimejaca i njegovoj borbi protiv zlog tiranina Maldazarda. U filmu glasove glavnim karakterima i ovaj put posuđuju sjajni hrvatski glumci Filip Grladinović, Marija Škaričić, Robert Ugrina i Siniša Popović pa ga ravnopravno mogu pratiti i oni najmlađi gledatelji.

Maltazard je uspio preći u ljudski svijet. Njegov je cilj jednostavan: okupiti veliku vojsku i osvojiti svijet. Čini se da samo Arthur može osujetiti njegove planove, no prvo se mora vratiti u svoju spavaću sobu i na normalnu veličinu. Pješice, biciklom, automobilom, pa čak i Harleyjem Davidsonom – Arthur i njegovi prijatelji trebat će svu moguću pomoć u konačnom obračunu s Maltazardom.

Cinema City od 4. novembra najavljuje početak pretprodaje ulaznica za još jedan hit naslov akcije Noć vještica, "Pirana 3D", te novo ostvarenje Zacka Snydera, tvorca blockbustera "300" - kompjuterski animirani spektakl "Legenda o čuvarima 3D", koji na repertoar dolaze 11. novembra. Od 4. novembra na blagajnama multipleksa Cinema City kreće i pretprodaja ulaznica za jedan od najočekivanijih filmova godine, prvi dio završnog nastavka epskog fantazijskog serijala "Harry Potter i darovi smrti", čija će Svjetska premijera 18. novembra označiti početak velike promotivne akcije Blockbuster Season 2010.

Svi zainteresovani i dalje i oko objekta multipleksa Cinema City, kao i u blizini svih predajnika blue4u, putem bluetooth konekcije svojih mobilnih telefona mogu preuzeti aktuelni repertoar projekcija te najave aktuelnih filmskih naslova i osvojiti gratis ulaznice za projekcije i combo pakete.

Sve detalje i upute o 3D projekcijama, bluetooth oglašavanju, pretprodajiulaznica za "Pirahna 3D", uz koje će gledatelji učestvovati u nagradnoj igri agencije Sol Azur u kojoj kao glavnu nagradu mogu osvojiti putovanje "Spring Break 2011“ za četiri osobe, ulaznica za "Legendu o čuvarima 3D" i "Harry Potter i darovi smrti", programa prikazivanja aktuelnih naslova, te usluga multipleksa svi zainteresovani mogu pronaći na novopokrenutom filmskom portalu www.cinemacity.ba na kojem svakog dana mogu naći i najnovije vijesti iz svijeta sedme umjetnosti. Informacije o programu i uslugama korisnici mogu dobiti i putem info telefona: 033 567 288.