Premijerno za tržište BiH
0

Tri dana akcije uz tri nove američke serije na TV1Mreži

Klix.ba
CSI Las Vegas
Od večeras utorak, srijeda i četvrtak rezervisani su za misteriju, akciju i istrage na TV1Mreži. Tri dana zaredom u terminu od 22:40 sati gledatelji TV1Mreže, u okviru nove programske šeme, mogu pratiti čak tri nove američke serije.

Premijerno za tržište BiH kupljene su najnovije sezone krim serija CSI Las Vegas, 12. sezona i CSI New York, 8. sezona, te popularna serija o medicinskoj praksi Medical Investigation.

U znaku sjećanja na 11. septembar

Uzbudljive istražiteljske priče forenzičkog tima iz Manhattana, CSI New York, gledatelji TV1Mreže, mogu pratiti jednom sedmično, utorkom u 22:40 sati.

Osma sezona ovog serijala CSI-franšize prati forenzički tim iz Manhattana s detektivom Macom Taylorom na čelu. Početak sezone u znaku je sjećanja na 11.septembar 2011. godine i premijeru bilježi epizodom koju je režirao Frederick E.O. Toye, posvećenoj desetogodišnjici napada na New York i Macovim prisjećanjem na veliki gubitak koji je tada doživio.

Nižu se epizode uobičajenih zapleta, a posljednja, koja nosi naziv "Near Death" ostavlja mnogo prostora za kreiranje naredne sezone. U ovoj epizodi Mac je tokom pljačke upucan i nalazi se u liniji između života i smrti. Dok se on bori za život, ostatak tima se bori da zadrži svoje emocije pod kontrolom kako bi što bolje obradili dokaze i priveli strijelca pravdi.

Srijedom u istom terminu od 22:40 sati, na TV1Mreži akcija, triler i drama se nastavljaju u američkoj seriji Medical Investigation. Uz suptilnu nevidljivost i potencijalnu ubojitost koja je veća od bombe, protagonsiti otkirvaju kako bolest može biti najopasnija prijetnja!

Serija se bavi slučajevima elitnog medicinskog tima iz Nacionalnog instituta za zdravlje (NIH), koji istražuju neobične medicinske krize, poput naglih izbijanja ozbiljnih i tajanstvenih bolesti.

Ted Danson novi šef tima

Najnovija, 12. sezona popularne krim serije CSI Las Vegas na TV1Mreži na programu je četvrtkom u terminu od 22:40 sati i bit će u emitovanju jednom sedmično. Gledatelje očekuju velike izmjene u čuvenoj glumačkoj postavci te se Ted Danson pojavljuje u ulozi D.B. Rasela, novog šefa istražiteljskog tima. Naime, Laurence Fishburne nije obnovio ugovor za 12. sezonu, tako da od nastanka serije, po prvi put, u ekipi nema Afroamerikanca. Kako će novi šef voditi elitni tim policijskih forenzičara koji rade na najzahtjevnijim slučajevima zločina počinjenih u Las Vegasu?!

TV1