Film/TV
0

Travolta u najnovijoj filmskoj adaptaciji stripa

Klix.ba
John Travolta je izabran za glavnog negativca i filmskoj adaptaciji Marvelovog stripa <em>The Punisher</em>, u kojem naslovnu ulogu tumači Thomas Jane.

Variety je ukratko opisao da je film "o FBI tajnom agentu (kojeg tumači Thomas Jane, najpoznatiji po ulogama u filmovima kao Deep Blue Sea) koji, tek što je završio svoju posljednju opasnu misiju nakon koje bi dobio mirni kancelarijski posao, pronađe svoju familiju okrutno ubijenu. Tada postane odlučan da se osveti. Travolta će glumiti Howarda Sainta, bivšeg šefa podzemlja koji postane dobar, ali se vraća svojim zlim putevima nakon što i njemu sin biva ubijen. Dvojica su odlučna da krenu u međusobni rat".

Jonathan Hensleigh je napisao scenarij za ovaj film (uz pomoć Michaela Tolkina), a također će ga i režirati. Njegova supruga, Gale Anne Hurd će biti producent. Snimanje Punishera počinje ovoga jula u Tampa Bayu, Floridi. Film se očekuje na ljeto 2004. godine.

"Puno smo vremena proveli diskutirajući ulogu Sainta, i stvarima koje bi ovog negativce napravile unikatnim", izjavio je šef Marvel Studija Avi Arad. "To je bilo i zabavno. John je veliki obožavatelj stripa, koji je bio jedno od većih koje je izdavao Marvel".

Šef Artisan Picturesa je također dodao da vjeruje kako "Howard Saint nije jednodimenzionalni negativac, nego stvarna osoba sa životnom pričom koja djeluje stvarno... John će tom liku dati osjećaj inteligencije i humanosti".

Ispod pogledajte prvu promotivnu sliku Thomasa Janea u liku Franka Castlea - iliti Punishera.