Film/TV
127

Tradicionalni skokovi sa Starog mosta u programu TV1Mreže

Klix.ba
Tradicionalni 448. skokovi sa Starog mosta, predfinalna i finalna serija, održat će se u nedjelju, 27.jula, s početkom u 16 sati, a u programu TV1Mreže gledatelji će snimak u cjelosti moći pogledati u prime time terminu od 20 sati.

"Publika će sigurno vidjeti između 150-200 skokova. A niti jedan skok nije isti. Kada sa strane gledate to izgleda jako lako, jako lijepo. Ali, vjerujte, nije nimalo lako skočiti sa ove visine. Nadam se da će ovi skokovi biti zapamćeni po ljepoti i dobrom provodu ljudi koji dođu ovdje “ izjavio je za TV1 glasnogovornik Kluba skakača "Mostari“ Saša Oručević.

Mnogi takmičari su se i za ovogodišnje skokove pripremali na Neretvi i najzvučnija imena među njima i danas jesu mostarska, ali svoju vještinu skoka sa Starog pokazat će i adrenalinski ovisnici koji u Mostar dolaze iz svih krajeva BiH, ali i regije da u okviru ove svjetski poznate sportsko-revijalne manifestacije pokažu svoj "najbolji let u tri i po sekunde“. "Očekuje se učešće oko 75 takmičara, ali tačan broj znati će se na sam dan održavanja manifestacije“, dodaje Oručević.

Svi učesnici, prije nego se "otisnu“ sa Starog, sa visine od 23-24 metra, moraju proći ljekarski pregled koji podrazumjeva provjeru općeg psiho-fizičkog stanja. "Mjerenje pritiska, provjera od povreda, kontrola srca samo su neke od osnovnih stavki“, napominje Oručević.

Snage će se odmjeriti u dvije tradicionalne discipline, u skokovima na noge i skokovima na glavu. Stručni žiri kojeg čine legende skokova sa Starog: Emir Balić, Mirsad Deda Pašić, Enver Novaković, Alica Jakirović i Samir Zukanović, donijet će odluku o tituli šampiona u obje discipline. Van konkurencije, u revijalnom dijelu programa, nastupit će veterani skakači te gosti iz zemalja u okruženju zaduženi za figurativne skokove.

Tradicionalno, očekuje se velika posjete domaćih i stranih gostiju te novinarskih ekipa.

TV1 je generalni medijski pokrovitelj skokova već četvrtu godinu zaredom, a ekipa ove TV-kuće koja će učestvovati u realizaciji snimanja 448.skokova sa Starog mosta, specifičnih po tome što se održavaju i na 10-tu godišnjicu obnove Starog, broji oko 30 ljudi.

U produkciji snimka će se koristiti 7 kamera i jedna bežična kamera na mostu koja nudi veću mobilnost prilikom snimanja, a realizacija će biti rađena u full HD reportažnim kolima 16:9. Da se dočara atmosfera pobrinut će se ekipa producenata i i organizatora, a za plasman informacija gledateljima biće zaduženi voditelji: Ognjen Blagojević, Elmedina Hoidžić i Ana Buntić.

U Vijestima u 17 h uživo reporterka Armina Sadiković će prenijeti dio atmosfere i najaktuelnije informacije o trenutnom plasmanu učesnika, a u Dnevniku TV1 u 19 h, u drugom uključenju uživo, saznat ćemo i ime ovogodišnjeg pobjednika.

Cjelokupan snimak manifastacije na TV1Mreži biće emitovan isto veče, odmah nakon Dnevnika, s početkom u 20 sati.

TV1