Film/TV
0

Totalni krah filma Quentina Tarantina i Roberta Rodrigueza

Sarajevo-x.com
Shia LaBeouf
Shia LaBeouf
Pobjednik ovog vikenda na američkom box-officeu je triler "Disturbia", koji je debitirao sa zaradom od 23 miliona dolara.

Glumac Shia LaBeouf, u filmu glumi tinejdžera koji sumnja da je njegov susjed (David Morse) ubica. "Distrurbia" nastavlja niz uspjeha za filmski studio DreamWorks Pictures, naime ovo je treći ovogodišnji hit koji je zauzeo prvo mjesto na box-officu, nakon filmova "Blades of Glory" i "Norbit".

"Disturbia" predstavlja prvi ovogodišni film mladog LaBeoufa, za kojeg su producenti George Lucas i redatelj Steven Spielberg potvrdili da će glumiti u četvrtom nastavku filma "Indiana Jones". Ovog ljeta, LaBeouf će dati glas u animiranom filmu "Surf's Up", a glumit će i glavnu ulogu u SF filmu "Transformers".

"Blades of Glory" je pao na drugo mjesto nakon dva vikenda koje je proveo na prvom mjestu. Ovog vikenda "Blades of Glory" je zaradio 14,1 miliona dolara, što njegovu ukupnu zaradu podiže na 90,2 miliona.

"Grindhouse, dvostruki film Quentina Tarantina i Roberta Rodrigueza, je doživio neuspjeh i u svom drugom vikendu, pa je tako pao na deseto mjesto box-officea sa zaradom od samo 4,2 miliona dolara.

Film kompanije Warner Bros, ep "300" je na devetom mjestu sa zaradom od 4,3 miliona dolara, a postigao je ukupnu zaradu od 200,8 miliona dolara, čime je postao prvi ovogodišnji film koji je prešao brojku od 200 miliona.

Ostali novi naslovi su imali dosta loše otvaranje. Tako je triler "Perfect Stranger", sa tandemom Bruce Willis-Halle Berry zaradio 11,5 miliona dolara i time završio na četvrtom mjestu. U filmu Halle Berry glumi novinarku tabloida koja istražuje moguće ubistvo koje je počinio direktor marketinga jedne kompanije (Bruce Willis).

Film "Pathfinder", u kojem Karl Urban glumi vikinškog dječaka kojeg odgajaju Indijanci u Americi prije Kolumba, je zauzeo šesto mjesto sa zaradom od 4,8 miliona dolara.

Automobilski triler "Redline", priča o uličnim utrkama u kojem glumi Eddie Griffin, je debitirao na 11. mjestu sa zaradom od 4 miliona dolara.

Animirani film "Aqua Teen Hunger Force Colon Movie Film for Theaters", adaptacija kultnog TV crtića o tri fast-food proizvoda, zauzeo je 12. mjesto sa zaradom od 3,1 miliona dolara.

Kriminalistički triler "Slow Burn", u kojem Ray Liotta glumi tužioca koji proganja vođu bande (LL Cool J) je doživio propast u kinima sa zaradom od samo 800.000 dolara.

Top 10 američkog box-offica:

  1. "Disturbia,"
  2. "Blades of Glory,"
  3. "Meet the Robinsons,"
  4. "Perfect Stranger,"
  5. "Are We Done Yet?",
  6. "Pathfinder,"
  7. "Wild Hogs,"
  8. "The Reaping,"
  9. "300,"
  10. "Grindhouse,"