Film/TV
0

Tom Cruise ponovo u "Top Gunu"?

Sarajevo-x.com
Slavnu hollywoodsku zvijezdu Toma Cruisea navodno bismo mogli ponovo vidjeti u ulozi arogantnog pilota Petea "Mavericka" Mitchella. Ako je vjerovati američkim tabloidima uskoro bi se mogao početi snimati nastavak kultnog filma iz 1986. godine "Top Guna", koji je postao mega-hit širom svijeta.

46-godišnji trostruki dobitnik Zlatnog globusa navodno ozbiljno razmišlja o angažmanu u novom nastavku "Top Guna", što i ne iznenađuje budući da su i uspješne filmske franšize iz 80-ih godina poput "Rocky" i "Indiana Jones" doživjele svoje nastavke.

"Film bi trebao pratiti Maverickov život 20 godina nakon prvog filma. On je još uvijek u školi Top Gun, gdje radi kao instruktor, ali ovoga puta uloge su promijenjene. Sada se Maverick mora izboriti s napuhanim pilotom, i to ženskog spola", otkrio je neimenovani izvor žutoj štampi.

Međutim, hollywoodski šefovi nisu zainteresirani za realizaciju novog filmskog projekta ukoliko ne uspiju nagovoriti Toma da postane dio glumačke ekipe.

"Da li će se ovaj film snimiti ili ne u potpunosti ovisi od Toma i njegovog pristanka da ponovo utjelovi Mavericka, jer bi bilo izuzetno teško pronaći nekoga drugog za tu ulogu".

U hit filmu iz 1986. godine, kojeg je režirao Tony Scott, a producirali Jerry Bruckheimer i Don Simpson, uloge su ostvarili i mnogi drugi poznati glumci poput Vala Kilmera, Meg Ryan, Kelly McGillis, Anthonyja Edwardsa (TV serija Hitna pomoć"), Toma Skerritta i Tima Robbinsa.