Film/TV
43

"Titanik 3D" i "Američka pita" u Cinema Cityju

Klix.ba
Multiplex Cinema City u novoj filmskoj sedmici predstavlja čak dvije svjetske premijere i to 3D adaptaciju klasika "Titanik" i novi nastavak urnebesnog hit serijala "Američka pita", još jednom podsjeća na promjene u izuzetno popularnoj promotivnoj usluzi Family Day te najavljuje još jednu svjetsku premijeru za narednu sedmicu, od 12. aprila.

Repertoar od 5. aprila predvodi 3D historijski spektakl "Titanik". Najveći autor i vizionar Hollywooda James Cameron je još davne 1997. godine sa najskupljom produkcijom svih vremena, koja je dosegla vrtoglavih 350 miliona dolara, na veliki ekran prenio priču o jednoj od najvećih pomorskih tragedija svih vremena, potonuću tada najvećeg putničkog broda na svijetu na njegovoj prvoj plovidbi 14. aprila 1912. godine.

Film je polako, ali sigurno, osvajao gledatelje i kritičare širom svijeta te osvojio čak 11 Oscara, uključujući one za najbolji film i najbolju režiju, što je doprinijelo ukupnoj zaradi od tada apsolutno nezamislivih 1,83 milijarde dolara. Rekord "Titanika" je prešao sam Cameron tek nakon 13 godina SF spektaklom "Avatar", koji je uveo novu revoluciju u industriju do tada neviđenom 3D tehnologijom, koju je sada iskoristio i da prebaci svoj prethodni veliki film u isti format te gledaocima omogući potpuno novi doživljaj.

U filmu inače gledamo tada mlade nadolazeće glumce Leonarda DiCapria i Kate Winslet, kao i Billya Zanea, Billa Paxtona i dobitnicu Oscara Kathy Bates. Inspirirana otkrićem Titanika u sjevernom Atlantiku 1985. godine, radnja filma koji u Cinema Cityju kreće dan prije nego u Americi, govori o američkom lovcu na blago Brocku Lovettu, koji traži dijamante, a pronalazi crtež mlade žene koja na sebi nema ništa osim ogrlice. Kada 102 godine stara Rose obznani da je ona osoba s portreta, započinje priču o ogrlici s dijamantom od 56 karata i svojim doživljajima od prije 84 godine...

Sa druge strane, za sve ljubitelje vrhunske zabave Cinema City od 5. aprila na repetoaru predstavlja svjetsku premijeru urnebesne komedije "Američka pita: ponovo na okupu". U pitanju je, prema riječima autora, posljednji nastavak kultnog urnebesnog serijala koji je krenuo 1999. godine originalnim filmom, koji je seksualnim avanturama grupe američkih srednjoškolaca naprosto osvojio mlađe generacije gledatelja širom svijeta i inkasirao sjajnih 235 miliona dolara.

Usljedili su nastavci 2001. i 2003. godine koji su postigli podjednak uspjeh, ali punih devet godina se čekalo na završni dio serijala koji rediteljski potpisuju John Hurwitz i Hayden Schlossberg. U novom filmu svojim ulogama se vraćaju sve velike zvijezde serijala, tada mladi nadolazeći glumci, a sada iskusni komičari Jason Biggs, Aylson Hannigan, Sean William Scott, Chris Clein, Mena Suvari i Thomas Ian Nicholas, a tu su ponovo i veterani Jennifer Coolidge i Eugene levy.

Dešavanja u filmu počinju kada se svi nama omiljeni likovi, koje smo upoznali prije više od deset godina, vraćaju u East Great Falls na proslavu 10 godina mature. U jednom produženom vikendu će otkriti šta se promijenilo, šta nije, i to da vrijeme i udaljenost ne mogu prekinuti prijateljske veze...

Cinema City još jednom podsjeća gledatelje na nove pogodnosti u okviru vrlo popularne usluge Family Day svake srijede. Pored niže cijene ulaznica za redovne projekcije od 4 KM te za 3D projekcije 6 KM tu je i super ponuda Family Combo paketa u kojem po vrlo povoljnoj cijeni od 10 KM porodica može dobiti četiri proizvoda Coca Cola 0,33 l te dva pakovanja srednjih kokica.

Cinema City 12. aprila nastavlja sezonu svjetskih premijera otvaranjem akcionog trilera "Hladna istina" (The Cold Light of Day) u kojem pored Henryja Cavilla u sporednim ulogama gledamo veterane akcije Brucea Willisa i Sigourney Weaver, a tu će biti i hit porodična avantura Matta Damona i Scarlett Johansson "Kupili smo Zoo".

Cinema City još jednom podsjeća na uslugu telefonskih rezervacija na već dobro poznati broj telefona 033 567 267 svakim radnim danom od 10 do 13 sati. Sve informacije oko promotivnoj usluzi Family Day, aktuelnim i nadolazećim filmskim naslovima te svim uslugama multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba ili putem info telefona 033 567 288.

Vezani članci