Film/TV
0

Tinka postaje voditeljica na TV stanici iz Dubaija

Sarajevo-x.com
Tinka Milinović je, između velikog broja međunarodnih aplikanata, izabrana za TV voditeljicu na prestižnoj TV stanici "Knotika TV Network," u Dubaiju.

"Moj agent u New Yorku mi je javio da se obavezno prijavim na ovu audiciju TV stanice iz Dubaija, rekavši da se savršeno uklapam u sve navedeno sto traže. Audicija je, naravno, bila na engleskom jeziku, jer je službeni jezik ove TV stanice upravo engleski", izjavila je Tinka.

Knotika TV Network, prestižni kanal koji emituje glamurozne lifestyle emisije, prenosi se putem satelita NileSat i ArabSat, i pokriva područje od Evrope do Azije, kao i cijeli Bliski Istok, sa više od 70 miliona gledatelja.

Kasting se sastojao od 50-tak audicija širom svijeta, na koje je pozvano više od 50 pažljivo odabranih međunarodnih voditelja.

Tinka će svoj angažman za Knotika TV započeti već sljedeće sedmice javljanjem iz Kuvajta sa "Kuwait Boat Showa".

"Na kuvajtski sajam nautike, Knotika TV šalje pet svojih kamera i tri odabrana internacionalna voditelja: 2 britanke i mene. Zanimljivo je da je jedna od voditeljica i bivša Miss Velike Britanije 2005. Sve smo visoko obrazovane i sa izgrađenim, uspješnim karijerama u zemljama iz kojih dolazimo To je svakako bio jedan od važnijih kriterija pri odabiru voditelja.

Svestranost u poslu i tečno govorenje nekoliko jezika, doprinijelo je da sve tri budemo izabrane bez većeg razmišljanja. Uz to što me raduje činjenica da se moj rad pomno prati i izvan naših granica. Svakako sam ponosna na činjenica da ću ponovo imati sjajnu priliku da u najboljem svjetlu promovišem Bosnu i Hercegovinu. Ovaj program prati izuzetno veliki broj gledatelja i ima jedan od najboljih rejtinga ukupno u selekciji lifestyle programa", izjavila je Tinka.