Dodijeljene Zlatne maline
0

VIDEO / The Last Airbender ponio titulu najgoreg filma 2010.

Sarajevo-x.com
Akcijski film "The Last Airbender" i komedija "Sex and the City 2" okitili su se nimalo laskavim titulama najgorih filmova u 2010. godini. U subotu navečer proglašeni su dobitnicima nagrade Zlatna malina (Razzie), koja se tradicionalno svake godine dodjeljuje u Los Angelesu i to prije dodjele Oskara.

Zlatnu malinu za najgoreg glumca dobio je Ashton Kutcher za "Valentine's Day", a Jessica Alba za najgoru glumicu u više filmova. Kutcher je "zaplatio" i zbog uloge u filmu "Killers", a Alba zbog svega što je pokazala u "Little Fockers", "The Killer Inside Me", "Valentine's Day" i "Machete".

Ovogodišnja Malina za najgoreg režisera otišla je u ruke M. Nighta Shyamalana za "The Last Airbender", uratka koji je ukupno priskrbio pet Zlatnih malina i tako nadmašio sve druge filmove iz protekle godine (najgori film, najgori sporedni glumac, najgora zloupotreba 3D-a, režiser i scenario).

"Kad se taj film pojavio fanovi i kritika su bili složni u jednom: Užasan je", prokomentarisao je John Wilson, osnivač Zlatne maline.

Sve četiri zvijezde filma "Sex and the City 2", Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Cynthia Nixon i Kristin Davis, proglašene su najgorim glumicama jer su, kako su naveli glasači, bile "najgore američke ambasadorice dobre volje od masakra Mya Laia".

Prošlogodišnja dobitnica ove nimalo sjajne nagrade, Sandra Bullock, pojavila na dodjeli i lično preuzela svoj kipić za ulogu u filmu "All About Steve". Ove godine nijedna zvijezda nije došla po svoje odličje.