Obara rekorde
34

"The Hobbit" u petak u SAD-u zaradio 37,5 miliona dolara

Klix.ba
Film "The Hobbit: An Unexpected Journey" je sa 37,5 miliona dolara zarade oborio rekord za najprofitabilniju premijeru za jedan petak u mjesecu decembru.

Filmski studio Warner Bros očekuje da će film tokom vikenda zaraditi još 85 miliona dolara, što će također predstavljati rekord za mjesec decembar", prenosi The Hollywood Reporter.

Film je u drugim zemljama tokom prva tri dana prikazivanja već zaradio preko 57 miliona dolara.

Na ovom filmu je režiser Peter Jackson ponovo sarađivao sa glumcima Ianom McKellenom, Cate Blanchett, Hugom Weavingom, Elijahom Woodom i Andyjem Serkisom iz serijala "Lord of the Rings".

Radnja filma "The Hobbit: An Unexpected Journey" je smještena 60 godina prije radnje filmskog serijala "The Lord of the Rings". Film se fokusira na Bilba Bagginsa, kojeg igra Martin Freeman, koji sa čarobnjakom Gandalfom i 13 patuljaka kreće na avanturu.

"Uvijek želim dobro odigrati svoju ulogu u filmovima. Snimio sam nekoliko filmova koje je pogledalo manje od 300 ljudi, ali sam ponosan na njih. Nije mi žao što sam ih snimio iako mi nisu donijeli mnogo novca. Moj najveći kritičar sam ja sam. Želim da mi se svidi ovaj film. Želim da se on svidi i mnogim drugim ljudima", kazao je Freeman.