Film/TV
0

"Teksaški masakr motornom pilom" u Family Centru Ekran

Klix.ba
Filmski program u prvoj novogodišnjoj filmskoj sedmici Family Centra Ekran predvodi svjetska premijera 3D horora "Teksaški masakr motornom pilom", dan prije početka prikazivanja na američkim kino blagajnama.

Mlada djevojka putuje u Teksas kako bi preuzela naslijeđenu kuću, ali uskoro otkriva da novo susjedstvo krije krvave tajne. Producenti "Slagalice strave" pretvaraju "Teksaški masakr motornom pilom" u novu franšizu.

Ovaj 3D nastavak nadovezuje se na kultni original iz 1974. godine koji je šokirao publiku dotad nezamislivom količinom krvi i nasilja. Radnja se vrti oko psihotične porodice serijskih ubojica koji se ovog puta vraćaju iz mrtvih kako bi se osvetili. Film se ne preporučuje mlađim od 18 godina i osobama slabih živaca. Termini projekcija svaki dan od 19:15 i 21:00 sat.

Da nova 2013. godina krene u veselom raspoloželju pobrinule su se radionice studija Walt Disney koje donose 3D komediju ogromnih razmjera pod nazivom "Krš i lom"

Walt Disney Animacija i reditelj Rich Moore, dobitnik Emmyja, predstavljaju "Wreck-It Ralph", urnebesnu avanturu jurnjave kroz video igre.

Decenijama, Ralpha je zasjenjivao Fix-It Felix Jr., dobri tip i zvijezda njihove video igre kojem je uvijek pripadala čast da bude spasilac. Umoran od igranja uloge zlikovca, Ralph uzima stvari u svoje masivne ruke i kreće na putovanje kroz mnoge generacije video igara kako bi dokazao da ima ono što je potrebno da bude heroj.

Tragajući, Ralph upoznaje prekaljenog Sargeant Calhouna iz akcione igre Hero’s Duty, kao i impulsivnu Vanellope Von Schweetz iz igre zaslađenih karting trka Sugar Rush, koja mu možda može postati prvi pravi prijatelj. Ali sve se mijenja s pojavom smrtnog neprijatelja koji prijeti da uništi cijeli sistem igara i samu Vanellope. Ralph napokon dobija šansu da postane spasilac – no može li uspjeti na vrijeme?

Termini pretpremijernih projekcija svaki dan od 13:00 i 15:00 sati. Subotom i nedjeljom dodatni termini i od 11:00 sati.