Deset lakih komada sa...
0

Tanja Đurović, Pink BH: Na Pinku imam od donjeg veša do četkice za zube

Razgovarao: Nedžad Jamaković
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Tanju Đurović znamo kao lijepu, simpatičnu i uvijek veselu voditeljicu Pink BH. Činjenicu da iza sebe ima dva braka doživljava kao nešto pozitivno, a nikako kao kočnicu. I, da, kaže da voli sve svoje udvarače.

Iza tebe su dva braka, kako je biti samohrana majka dvoje djece?

Majka je biti... To je neopisivi osjećaj koji bih željela da sve žene dožive, to je moja snaga, pokretač, sila, volja, strpljenje i prije svega beskrajna ljubav, a samohrana uz to sve je još dupli zadatak. Iako imam divne odnose sa bivšim muževima i njihovim porodicama, i naravno oni kao očevi sa svojom djecom, zadatak je malo teži. Jer, ujedno moram često da budem i mama i tata i stroga i blaga i ljuta i vesela, da budem dva u jedan. Ali, ja uživam u tome i to me čini ovakvom kakva jesam, a mislim da sam strašno jaka naspram drugih.

Vjeruješ li u treću sreću, nakon dva braka?

Naravno, vjerujem i u petu sreću, a ne samo u treću. Moj život nije stao, ni prvi ni drugi put. Ja to doživljavam kao šansu za novim životima, tako da sam bogatija od drugih. Trenutno živim svoj treći život, a da li će neko ozbiljan naići, to samo znaju zvijezde.

Kako izlaziš na kraj s udvaračima?

Hahaha. Mnogo ih sve volim, imponuju mi, prijaju mi... Zašto ne? Nije mi 100 godina. Ja sam samo još jedna slobodna žena, koja fantastično zna šta želi i hoće u životu, a to ih malo, da budem iskrena, i plaši, pošto većina žena nema pojma šta hoće od svog života, pa ih ja možda zbog toga zbunjujem. A fantastično izlazim na kraj sa svakim udvaračem.

Čime te najlakše osvojiti?

Originalnošću, iskrenošću i interesantnošću. Kaže jedan citat: "Žene bi se trebale udavati za pametne muškarce, ali oni su dosadni, uvijek ih privlače oni interesantni". Nije ovo direktno ponižavanje pametnih, ali čitajte između redova. Ne volim svakidašnje muškarce. Volim one koji imaju moj faktor X. Takvih je malo, ali naiđu, na moju sreću (smijeh).

Učestvovala si u reality serijalu "Farma". Kakva su tvoja iskustva?

Fantastična, to je jedno predivno i veoma bitno iskustvo u mom životu. Sve se dešavalo vrlo brzo poslije jedne, našoj javnosti poznate, moje porodične tragedije. I drago mi je što sam uspjela da ispoštujem sve, što se ni u jednom momentu nisam pokolebala, nisam pala i razočarala prije svega svoju djecu, pa onda svoju zemlju. Nažalost, ovdje se 'Farma' emitovala u par termina dnevno, dok je na drugim Pink-ovima išla maltene non-stop, tako da me moji dragi bh. građani nisu vidjeli kako muzem kravu, kako spremam doručke za 15 ljudi, ručkove za isto toliko njih i obavljam sve kućne farmerske poslove. Sve u svemu, bilo mi je divno.

Voditeljica si zabavnog programa, ali šta ti najčešće gledaš na TV-u?

Najviše gledam crtane fimove, filmove i dobre kvalitetne američke serije. I mogu da kažem da sam baš ovisnik o TV-u... HBO, Fox Crime, Fox Life...

Možeš li nam u kraćim crtama prenijeti atmosferu s Pink televizije, kolege, posao...?

To je moja druga kuća, samo još čekam da krevet tamo prenesem, s obzirom na to da imamo fantastične uslove za rad. Ja na Pinku imam od donjeg veša do četkice za zube. Atmosfera je kao u svim firmama, čas vedra, čas sunčana, čas promjenljivo oblačna, ali generalno je ok. Ljudi sa kojima radim evo skoro osam godina su kao najuži članovi moje porodice, bez kojih baš i ne funkcionišem ako se bar sa nekim od njih ne čujem. Posla ima koliko treba da ga ima za sada, hahaha, malo da se odmorimo. Znate, uvijek ide zatišje pred buru.

Imaš li uzora u poslu, koga od kolega posebno cijeniš?

Nikada u životu nisam ni u čemu imala uzora, pa ni u poslu. Želim biti samo odgovorna i odraditi svoje poslove što je moguće bolje. Mnoge cijenim da ne nabrajam, a s obzirom na to da sam iz novinarske porodice najviše cijenim svoje najbliže - novinare, svoju mamu, svoju sestru i svog zeta.

Nekoliko si puta već izjavljivala da ne voliš biti sama, da voliš društvo, međutim, kakve ljude ne želiš u svojoj blizini? Ima li takvih?

Ne želim negativne, dosadne i zbunjene ljude, ljude koji nemaju cilj i koji su pesimisti. Što dalje od mene, to ne volim definitivno. Počnu da mi crpe energiju na takve gluposti, a to ne želim. Svoju energiju mogu kvalitetnije da iskoristim, a ne na njih.

Jesu li po tvom mišljenju samouvjerenije plavuše, crvenokose ili crnke?

To nema veze sa bojom kose, bar po meni. Mislim da se žene generalno u jednom momentu svog života opredjeljuju za određene boje jer se tako i osjećaju. Ja sam sebi definitivno najdraža crvena, a uvijek sam bila samouvjerena i kao plavuša i kao brineta i kao evo crvenokosa. To zavisi od same žene. Ne može nekim ženama ni moj Elvir (frizer op.a) pomoći ako se plaše svoje sjene, hahaha. Nažalost.