Film/TV
4

Takmičari u TV emisiji kao nagradu dobijaju bebe

Klix.ba
U Pakistanu se emituje bizarna TV emisija koncipirana po ugledu na svjetski poznato takmičenje "The Price is Right" (Cijena je prava). Međutim, ono po čemu je pakistanski show bitno drugačiji su nagrade - bebe iz sirotišta.

U toku ramazana voditelj Aamir Liaquat Hussain već je poklonio dvije napuštene bebe parovima koji nemaju djece, prenosi Telegraph. Na taj se način emisija "Amaan Ramazan" probija u sami vrh gledanosti.

"Ovo je prelijepa djevojčica koju je neko bacio u smeće", kazao je kontroverzni voditelj pokazujući uspavanu bebu pred kamerama. "Vidite li kako je lijepa i nevina?"

Potom je direktor humanitarnog udruženja Chhipa, nevladine organizacije iz Pakistana, bebu predao jednom paru.

Među parovima koji su na ovaj način "osvojili" dijete su i Riaz-ud-din i njegova supruga.

"Proteklih 14 godina bile su pune poteškoća. Ljudi se odluče za drugi brak, ali sam ja ostao strpljiv i svoju suprugu sam molio da i ona bude strpljiva", ispričao je novinarima novopečeni otac. Beba je nazvana Fatima.

Muhamed Ramzan Chippa, muškarac koji je predao bebu novim roditeljima, izjavio je: "Ovo je naša poruka ljudima da nam donesu svoje bebe, a ne da ih ostavljaju uokolo jer obično nađemo samo njihova beživotna tijela".

Emisiju "Amaan Ramazan" producira Geo News i uprkos optužbama da promoviše ekstremizam ovo je jedan od najpopularnijih programa u Pakistanu.