Film/TV
0

"Tajni život kućnih pomoćnica" u Meeting Pointu

FENA
Od 15. decembra publika će u kinu Meeting Point, u terminu od 20 sati, moći pogledati film "Tajni život kućnih pomoćnica" reditelja Tate Taylora.

Smješten u Mississippi '60-tih godina, film "Tajni život kućnih pomoćnica" govori o Skeeter (Emma Stone), južnjakinji koja se vraća s koledža odlučna u tome da postane pisac, ali će okrenuti živote svojih prijatelja naglavačke, kao i mali grad u Mississippiju, kada odluči da intervjuira crnkinje koje su cijeli život provele čuvajući djecu cijenjenih južnjačkih porodica.

Nominovana za Oskara, Viola Davis igra Aibileen, kućnu pomoćnicu Skeeterine najbolje drugarice, koja će prva da progovori - na zaprepaštenje njenih prijatelja iz crnačke zajednice.

Uprkos tome što Skeeterino dugogodišnje prijateljstvo visi o koncu, ona i Aibileen će nastaviti njihovu saradnju i uskoro će i druge žene doći da ispričaju svoje priče, a ispostavit će se da itekako imaju šta da kažu.

Usput, neočekivana prijateljstva će se sklopiti, a nova sestrinstva će nastati, ali ne prije nego što svi u gradu kažu riječ, dvije na ovu temu kad nesvjesno i nerado budu upleteni u vrijeme promjena, saopćeno je iz kina Meeting Point.