Multipleks Cinema City
0

VIDEO / Svjetska premijera filma katastrofe "2012."

Sarajevo-x.com
Sarajevski multipleks Cinema City najavljuje novu veliku promotivnu akciju "blockbuster season" u okviru koje će u narednih mjesec i po dana ljubiteljima filma u glavnom gradu BiH donijeti svjetske premijere svih najočekivanijih naslova ovog dijela filmske sezone Hollywooda.

Prvi u nizu blockbustera je film katastrofe Rolanda Emmericha "2012". Kreator megahitova "Dan nezavisnosti" i "Dan poslije sutra" predstavlja novu epsku priču koja istražuje ideju globalne katastrofe koja se poklapa sa krajem Majanskog kalendara 21. decembra 2012. godine, u kojoj u naslovnim ulogama gledamo sjajnog Johna Cusacka, junaka hita "High Fidelity", prelijepu Amandu Peet, koja je već sa njim dijelila ekran u trileru "Identitet", te Thandie Newton, Olivera Platta i Woodya Harelsona. Svjetska premijera u cijelom svijetu i multipleksu Cinema City je 12. novembra, a prodaja ulaznicaza prvu sedmicu prikazivanja filma kreće od petka na blagajnama multipleksa Cinema City.

U toku je i prodaja ulaznica za ponoćnu svjetsku premijeru još jednog dugo očekivanog filma "Mladi mjesec", drugog nastavka blockbuster sage "Sumrak" 20. novembra. Za ovu premijeru vlada veliki interes fanova pa je Cinema City odlučio da "Mladi mjesec" na redovni repertoar stavi u redovnim projekcijama od 20. novembra. Naravno, ako želite biti jedan od sretnika koji će ovaj film gledati na ponoćnoj premijeri, svoje ulaznice morate obezbjediti u narednih par dana.

Cinema City je pripremio i veliku nagradnu igru za sve gledatelje hit komedije "A kad brak nije lak". Svi koji pogledaju komediju oko nekoliko parova sa bračnim problemima, u kojoj zvijezdanu glumačku ekipu predvodi urnebesni komičar Vince Vaughn, imaju priliku osvojiti jedan od tri romantična vikend aranžmana u sjajnom Hrvatskom spa resortu Terme Tuhelj.

Sve informacije oko nagradne igre, promotivne akcije "blockbuster season", te ponoćne premijere "Mladi mjesec" kao i ostalih usluga, filmova i programa Cinema City zainteresovani mogu naći na web stranici www.cinemacity.ba ili dobiti putem info telefona: 033 567 230.