Film/TV
0

Svjetska premijera filma "Harry Potter i Red feniksa" u Tokiju

Sarajevo-x.com
Svjetska premijera petog filma o avanturama mladog čarobnjaka Harryja Pottera pod naslovom "Harry Potter i Red feniksa" biti će upriličena 28. juna u Tokiju, saopćila je glasnogovornica Warner Brothersa.

Iako je svjetska premijera još jednog željno iščekivanog nastavka, filma "Spider-Man 3" u Tokiju doživjela nevjerovatan uspjeh, iz Warner Brosa uvjeravaju kako nema nikakvih posebnih razloga zbog kojih su se odlučili na održavanje svjetske premijere petog filma o neobičnom Harryju Potteru u glavnom gradu Japana.

Britanska premijera ovog filma, u kojem naravno glavnu ulogu tumači talentirani Daniel Radcliffe, zakazana je za 3. juli u Londonu.

Prethodna četiri filmska ostvarenja, bazirana na zanimljivim knjigama britanske spisateljice JK Rowling u kojima je glavni junak mladi i simpatični čarobnjak Harry Potter, ostvarila su širom svijeta zaradu od 3,5 milijardi dolara.

"Harry Potter i smrtonosni sveci", sedma i posljednja knjiga o ovom čarobnjaku, u prodaji će se naći 21. jula, ali još uvijek se ne zna kada će započeti snimanje filmske verzije.