Film/TV
2

Svjetska premijera filma "G.I.Joe: Odmazda" u bh. kinima

Klix.ba
Od 28.marta na repertoar bh. kino dvorana Ekran d.o.o. kao ekskluzivni zastupnik naslova iz kino distribucije holivudskih studija Universal i Paramount donosi Svjetsku premijeru nastavka akcionog blockbustera "G.I.Joe: Odmazda" (G.I.Joe: Retaliation).

U nastavku hita iz 2009. godine ”G.I. Joe: Uspon Kobre” (G.I.Joe: Rise of the Cobra), koji je zaradio preko 300 miliona dolara na svjetskim blagajnama, G.I. Joe vojnici se bore ne samo sa smrtnim neprijateljem Kobrom, već su primorani da se odbrane i od napada iz same vlade koja predstavlja prijetnju po njihovo postojanje. Inače, veoma uspješni filmski serijal nastao je prema kultnim akcionim figuricama američkih vojnika kompanije Hasbro, koja stoji i iza sjajnih Transformersa.

Režiju nastavka urađenog vrhunskom 3D tehnologijom potpisuje Jon M.Chu, kreator plesnog hita "Step up 3D", dok u naslovnim ulogama osim glavnih junaka originalnog filma, mladog ljepotana Channinga Tatuma i britanskog veterana Jonathana Prycea, gledamo akcione legende Hollywooda, veterana Brucea Willisa i Dwaynea "The Rock Johnsona". Ekipu filma koji će sigurno oduševiti posebno mlađe generacije gledatelja vrhunskim specijalnim efektima i žestokom akcijom zaokružuju nadolazeće zvijezde Adrianne Palicki, Elodie Joung, D.J.Cotrona te iskusni akcioni starovi Ray Stevenson, Ray Park i Arnold Vosloo.

Nakon što im biva podmetnut zločin protiv domovine, tim "G.I.Joe" je ugašen po naredbi predsjednika Amerike. Preživjeli pripadnici jedinice predvođeni Dukeom i Roadblockom sukobljavaju se sa Zartanom, njegovim saučesnicima te svjetskim vođama koje ima pod svojim utjecajem, a jedinu podršku i pomoć dobiti će od legendarnog generala američke vojske u penziji Joea Coltona. Usljedit će još jedna presudna bitka za odbranu čovječanstva.

Paralelno sa otvaranjem na američkim i svjetskim kino blagajnama 28. februara "G.I.Joe: Odmazda" kreće sa prikazivanjem u vrhunskoj 3D tehnologiji u bh. multiplexima Cinema City Sarajevo, Palas Banja Luka i Ekran Zenica. Ekran d.o.o. izuzetno bogatu sezonu kino distribucije u BH kino dvoranama nastavlja već 18. aprila sa novom Svjetskom premijerom i to SF spektakla "Zaborav" (Oblivion) u kojem u naslovnu ulogu igra najveći akcioni junak Hollywooda Tom Cruise.