Sarajevo
0

Svečano otvoren multipleks Cinema City

Sarajevo-x.com/FENA
Foto: Amer Kapetanović (Studio TNT)
Foto: Amer Kapetanović (Studio TNT)
Cinema City, prvo multipleks kino u Sarajevu, u četvrtak je svečano otvoreno u prisustvu brojnih zvanica. Riječ je o investiciji kompanije Forum. d.d..

Direktor Foruma Enes Cviko istakao je da je Sarajevo konačno dobilo jedan reprezentativan kino objekat, koji će građanima Sarajeva i gostima biti na raspolaganju 365 dana.

Prvo multipleks kino zvanično je otvorio predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Nakon što se zahvalio radnicima Foruma i njihovom direktoru Enesu Cviki koji su učinili sve da Sarajevo dobije ovaj objekat, rečenicom da je Cinema City poklon građanima Sarajeva, Komšić je i zvanično proglasio Cinema City otvorenim za buduće posjetioce i ljubitelje filma.

Prvo multipleks kino se nalazi u bivšem kinu Dubrovnik.

Izgradnja cijelog kompleksa koštala je osam miliona KM, a pet dvorana i propratni sadržaji zauzimaju 2.500 metara kvadratnih. Kapacitet svih dvorana je 730 mjesta.

Za izgradnju ovog objekta nisu trošena budžetska sredstva.

Svake sedmice publika će moći uživati u pet do sedam filmova koji će se prikazivati u 20 do 30 projekcija dnevno. U toku jedne godine planirano je 120 premijernih prikazivanja najvećih svjetskih hitova.

Cijene karata će biti prilagođene uslovima ekonomskog stanja u našoj zemlji i bit će razvrstane u tri kategorije. Ulaznice za dječije matinee koštat će četiri KM, za projekcije od 15 do 19 sati pet, a za filmove iza 19 sati šest KM.

Nakon ceremonije otvaranja posjetioci su u svih pet dvorana već mogli pogledati prve filmove, između ostalih "Harry Potter i Princ miješane krvi", "Proročanstva", "Narodni neprijatelj"...