Film/TV
0

Svečana bh. premijera i distribucija filma „9 skokova“

Sarajevo-x.com
Mostar će 29.juna doživjeti još jedan vrlo intersantan kulturni događaj. Naime, Red Bull u saradnji sa Art Company priprema veliki projekat bh premijere i prikazivanja sjajnog dokumentarnog filma „9 skokova“ čiji je glavni akter osmerostruki svjetski šampion u figurativnim skokovima Kolumbijac Orlando Duque.

Dokumentarno-igrani film snimljen jedinstvenom tehnikom prvog lica je priča o životnoj prekretnici šampiona koji proživljava velike strahove prilikom takmičarskih skokova. Priča se sastoji od 9 skokova koje šampion skače da se oslobodi svojih strahova, a posljednji skok, kao i kraj filma se dešava u Mostaru na Starom mostu.

Stoga je prigodno da se bh premijera filma desi upravo u, za tu priliku posebno napravljenom ljetnom kinu ispod Starog mosta, koji i čini centralni objekat priče. Film je dobitnik mnogobrojnih nagrada na festivalima sportskih filmova širom svijeta, a domaća publika će imati priliku film gledati u Mostaru od 15.07.2006. godine.

Premijera filma za sportaše, novinare i domaće skakače će biti održana u četvrtak 29.06.2006. godine u 21:00 u spomenutom kinu ispod Starog mosta, a na premijeri će se svim prisutnim obratiti i sam glavni akter filma, sjajni Orlando Duque.

Press konferencija u povodu bh premijere filma „9 skokova“ održat će se u prostoru otvorenog kina ispod Starog mosta 29. juna u 14:00 sati a prisutnim novinarima će se predstaviti sam Orlando Duque.