Nova filmska sedmica
0

"Sve za lovu" u Cinema Cityju i premijera trilera "Kronike"

Sarajevo-x.com
U prvoj filmskoj sedmici februara multiplex Cinema City repertoar prilagođava starijim generacijama gledatelja svjetskom premijerom novog SF trilera te početkom emitovanja trenutno najgledanije romantične akcione komedije u američkim kinima.

Program Cinema Cityja od 2. februara predvodi SF triler "Kronike" (Chronicle). U pitanju je vrlo neobičan filmski poduhvat mladog američkog autora Josha Tranka, tvorca akcione TV serije "Zona ubistva" iz 2007. godine. Film koji je baziran na kultnom stripu izdavačke kuće Found Footage govori o tome šta se sve može desiti kada nadnaravne super moći dobiju oni koji se s njima ne mogu nositi, a ovaj put su to trojica tinejdžera koje na velikom ekranu oživljavaju Dane DeHaan, početnik do sada viđen u popularnoj TV seriji "True Blood", Australijanac Alex Russell te mlada afroamerička TV zvijezda Michael Kelly koji je svoj glumački talent dokazao u hit TV serijama "The Wire" i "Friday Night Lights".

Film govori o tri prijatelja koji dobiju telekinetičke moći nakon što otkriju misteriozni predmet na zemlji. Kada jedan od prijatelja, koji je bio žrtva tinejdžerskog nasilja, počne koristiti moći u zle svrhe, ostala dvojica ga pokušavaju zaustaviti. Film je počeo kao mali projekt, ali je toliko skrenuo pažnju javnosti u proteklih nekoliko sedmica da studio 20th Century Fox očekuje veoma dobre rezultate na kinoblagjanama, a ljubitelji žanra ovaj film mogu pogledati u Cinema Cityju paralelno sa otvaranjem na američkim kinoblagajnama.

Sa druge strane, posebno za pripadnice ljepšeg spola, multiplex Cinema City od 2. februara na repertoar donosi pravu poslasticu, romantičnu akcionu komediju "Sve za Lovu" (One for the Money). U pitanju je visokoprofilna ekranizacija originalne bestseller knjige američke spisateljice Janet Evanovich koja je od izdavanja 1994. godine više od 180 sedmica boravila na bestseller listi New York Timesa i proizvela čak 18 literarnih nastavaka.

Prošlog vikenda je ovaj film u vrlo jakoj konkurenciji bio na trećem mjestu američke top-liste sa trodnevnom zaradom većom od 11 miliona dolara. U filmu koji autorski potpisuje mlada američka autorka Julie Anne Robinson, koja je između ostalog radila i hit TV serije "Uvod u anatomiju" i "Privatna praksa", naslovnu junakinju Stephanie Plum na velikom ekranu oživljava prelijepa Katherine Heigl, koja se u posljednjih nekoliko godina etablirala kao jedna od najvećih zvijezda žanra nakon uloga u hitovima "Gola istina", "Ubice", "Kad te ljubav pronađe" i "Sretna nova godina". Ovaj put veliki ekran dijeli sa Irskim glumcem Jasonom O'Harom, kojeg odnedavno gledamo u hit TV Seriji "Terra Nova", te mladim afroameričkim ljepotanom Danielom Sunjatom sa kojim je već glumila u TV seriji "Uvod u anatomiju".

Heigl u filmu igra nezaposlenu i nedavno razvedenu Stephanie Plum koja nakon duže potrage dobije posao u firmi njene rođake koja lovi odbjegle kriminalce za novac. Njen prvi ozbiljni zadatak stavlja je na trag traženog lokalnog policajca sa kojim je bila romantično vezana u prošlosti te će njih dvoje proći urbesne i opasne avanture...

Cinema City već naredne sedmice, 09.februara, najavljuje novu svjetsku premijeru i to akcionog trilera "Sigurna kuća" u kojem veliki ekran dijele najveći afroamerički glumac Hollywooda i dvostruki dobitnik Oscara Denzel Washington te kanadski ljepotan Ryan Reynolds kojeg smo nedavno gledali u SF spektaklu "Green Lantern".

Cinema City još jednom podsjeća na uslugu telefonskih rezervacija na već dobro poznati broj telefona 033 567 267 svakim radnim danom od 10 do 13 sati. Sve informacije o aktuelnim i nadolazećim filmskim naslovima te svim uslugama multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba ili putem info telefona: 033 567 288.