Šest sezona
0

"Super milijunaš" isplatio pola miliona KM

Sarajevo-x.com
Popularni kviz "Super milijunaš" uskoro ulazi u sedmu sezonu prikazivanja na domaćoj televiziji OBN. U protekle tri godine prikazivanja, kroz showu su prodefilovali brojni takmičari, koji su na vrućoj stolici u studiju morali odgovorati na pitanja iz raznih oblasti te se boriti za atraktivnu nagradu od milion KM.

Inače, ovo je najveći nagradni fond kviza u cijelom regionu, no do sada niko nije imao dovoljno sreće da odnese kući ovaj iznos. Čak ni ukupna isplata nije dosegnula vrijednost najviše nagrade, jer je "Super milijunaš" do sada isplatio samo pola miliona konvertibilnih maraka.

Osim toga, u kvizu su nastupalo i oko 150 raznih osoba iz javnog života koji su u humanitarne svrhe osvojili blizu 150.000 KM.

Vinko Štefanac, voditelj kviza, ističe da kada je u prilici rado pomaže takmičarima, ali da se potencijalni milioneri ne prijavljuju na kviz.

"Iskreno, vrlo često nam igrači dolaze iz prosječnih bh. porodica koji imaju i manja mjesečna primanja nego što je zagarantirani dobitak u kvizu određen pragom, što se vidi iz njihovih prijava i upitnika. Tim ljudima ću vrlo rado malo pomoći, kao i svim studentima, učenicima i uostalom svakome tko se u kvizu nije pojavio isključivo radi onih 500 KM. Ne znam ni ja sve odgovore, ali ono što znam rado ću podijeliti s igračima“, ističe Vinko, inače glumac po profesiji.

Napominje da je tokom snimanja kviza protekle tri godine bilo svakakvih situacija ispred i iza kamere. Vrlo često, kako navodi, takmičari su pokazali "neznanja" na vrlo jednostavnim temama, koju su stvar neke opće kulture.

"Mislim da se tu većinom radilo o nekoj vrsti treme koja je učinila svoje, ništa drugo. Ima ovdje itekako ljudi koji mogu 'otresti' milion kao od šale, ali ti se ne prijavljuju. Zašto? Pitajte njih...“, poručuje Vinko.

Tvrdi da je gledanost nije pala, te da još uvijek nemaju nikakvu konkurenciju na prostoru cijele BiH.

"Znate li nekoga kome nismo dosad 'opravdali' visoka očekivanja, predložite mu da se okuša u kvizu, jedan na jedan. Prilika da ga pošaljemo kući sa milionom u džepu vrlo je velika", prokomentarisao je Štafanec.

Prema ugovoru koji takmičari sklope sa producentima kviza, novac može biti isplaćen u periodu od 90 dana od prikazivanja emisije u kojem je određeni takmičar nastupao. Iz OBN-a navode da se do sada nije desilo da je ovaj rok prekoračen, te da takmičari moraju biti svjesni svih procedura i ugovora koje su potpisali.