Film/TV
0

VIDEO / Super 8 i Medvjedić Winnie od sada i u Cinema Cityju

Sarajevo-x.com
Multipleks Cinema City u novoj filmskoj sedmici počinje sa prikazivanjem trenutno najgledanijeg filma top liste američkih kinoblagajni, novog sinhronizovanog animiranog filma tvornice snova studija Walt Disney, zatim počinje realizaciju dugo očekivane usluge telefonskih rezervacija ulaznica te nastavlja održavanje usluge "Ladies Night" u utorak, 21. juna.

Program Cinema Cityja od 16. juna predvodi SF triler "Super 8". Urađen u produkciji velikog Stevena Spielberga, a pod rediteljskom palicom majstora napetosti JJ Ambrasa, kreatora blockbustera "Nemoguća misija 3" i "Star Trek", film kojeg svi nazivaju "E.T. novog milenijuma", nošen nepodijeljenim hvalospjevima kritike i publike, proteklog je vikenda debitovao na prvom mjestu američke top liste sa trodnevnom zaradom od preko 38 miliona dolara. Izuzetno napeti triler, koji je i sjajnom pričom naprosto osvojio srca svih gledalaca, u naslovnim ulogama predstavlja tinejdžersku zvijezdu Hollywooda Elle Fanning, koja se proslavila ulogama u hitovima "Čudni slučaj Benjamina Buttona" i "Deja vu", i početnika Joela Courtneya, a tu su i prelijepa zvijezda filma "Divne kosti" Amanda Michalka te iskusni TV star Kyle Chandler.

Radnja počinje u ljeto 1979. godine, kada nekoliko prijatelja u malom gradu u državi Ohio bivaju svjedocima katastrofalne željezničke nesreće za vrijeme snimanja filma super 8 kamerom i ubrzo posumnjaju da to nije bilo slučajno. Nakon toga se dešavaju čudni nestanci i neobjašnjivi događaji u gradu, te lokalni šerif pokušava otkriti istinu koja će se pokazati više zastrašujućom nego što je iko od njih mogao zamisliti...

Sa druge strane, Cinema City od 16. juna donosi pravi praznik za najmlađe gledaoce i njihove roditelje otvaranjem novog animiranog filma studija Walt Disney "Medvjedić Winnie". Film koji priča o novim avanturama popularnog i preslatkog medvjedića i njegovih prijatelja iz magične šume sinhronizovan je na naš jezik zahvaljujući glasovima poznatih hrvatskih glumaca Luke Peroša, Žarka Potočnjaka i Branka Smiljanića, te u njemu mogu uživati i oni zaista najmlađi.

Svima omiljeni medvjedić Winnie vraća se u kina i svojim korijenima u toplom filmu, prepunom sjajne muzike, koji ujedinjuje pet priča iz originalnih knjiga A. A. Milnea s Disneyjevom klasičnom, rukom crtanom animacijom. Pridružite se Winnieju i njegovim prijateljima dok kreću u novu avanturu i podsjećaju nas kako je Hundred Acre Wood prekrasno mjesto za posjetu.

Cinema City je u saradnji sa distributerom filma Art Servis pripremio je malo iznenađenje za posjetioce u prvom vikendu prikazivanja u vidu poklona na temu filma (Setovi bojica i naljepnica te privjesci) kao i originalnih slikovnica "Medvjedić Winnie" kompanije Egmont za svakog 20. gledaoca. Nagradna igra traje do isteka zaliha.

Od 16. juna Cinema City za sve posjetioce uvodi dugo očekivanu uslugu telefonskih rezervacija ulaznica. Svakim radnim danom od 10 do 13 sati svi zainteresovani ulaznice mogu rezervisati na broj telefona 033 567 267, a rezervacije za dane vikenda primat će se petkom. Broj ulaznica po pozivu je ograničen na najviše četiri, a broj ulaznica po svakoj projekciji bit će ograničen. Ulaznice se mogu rezervisati najviše dva dana unaprijed, a moraju se preuzeti najkasnije pola sata prije projekcije filma. Ova usluga će se naplaćivati.

Cinema City od 16. juna počinje sa pretprodajom ulaznica za hit komediju "Djeveruše". Urnebesni film, koji ima predikat ženske verzije "Mamurluka", pokazao se najvećim iznenađenjem ovog proljeća na američkim kinoblagajnama sa zaradom od preko 125 miliona dolara.

Pored ovog hita na repertoar Cinema Cityja 23. juna stižu nova urnebesna komedija Jima Carreya "Pingvini gospodina Poppera", koja se ovog vikenda otvara na američkim kinoblagajnama, te ponovo oživljava program Cinema City Art Housea sa otvaranjem osvajača Srebrnog medvjeda na Berlinaleu 2010, rumunskom dramom "Ako mi se fućka, fućkam", koja je premijeru u BiH doživjela na Open Air programu 16. SFF-a.

Cinema City nastavlja sa uslugom "Ladies Night", u kojoj svakog utorka dame imaju svoje posebno večer u kojoj ulaznicu i specijalnu ponudu Cafe bara mogu dobiti po cijeni od samo 7 KM, a za utorak, 21. juni, imaju u ponudi ledenu kafu (espresso ili Nes Classic). Sa ulaznicom za "Ladies Night" dame u sedmici od 21. juna mogu u prodajnom salonu La Senza u BBI Centru ostvariti popust od 20 posto na kupovinu proizvoda te na projekcijama osvojiti poklon kupone za ovo prodajno mjesto.

Sve informacije o pretprodaji ulaznica za blockbuster "Djeveruše", uslugama telefonskih rezervacija ulaznica, promotivnoj akciji "Ladies Night", uslugama StudID ulaznica svakog ponedeljka, programu prikazivanja aktuelnih naslova, te uslugama multipleksa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba na kojem svaki dan mogu naći i najnovije vijesti iz svijeta sedme umjetnosti. Informacije o programu multipleksa i uslugama korisnici mogu dobiti i putem info telefona: 033 567 288.