Film/TV
60

Subota ujutro na SFF-u rezervisana je za "Kafu sa..." De Nirom

Klix.ba
Dan nakon otvaranja Sarajevo Film Festivala projekcijom kultnog filma "Taksist", istaknuti glumac Robert De Niro će za festivalsku publiku, učesnike programa Talents Sarajevo i predstavnike medija govoriti o svojoj karijeri u razgovoru poznatom pod nazivom "Kafa sa..." koji će se održati u Narodnom pozorištu Sarajevo.

"Kafa sa..." je planirana 13. augusta od 10:15 do 11 sati, a moderator razgovora bit će Mike Goodridge, bivši urednik prestižnog magazina Screen International i današnji izvršni direktor londonske kompanije Protagonist Pictures. Goodridge je jedan od selektora programa Kinoscope Sarajevo Film Festivala.

Kako je navedeno u pravilniku ovog programa, vlasnici ulaznica za film "Taksist" svoje zamjenske ulaznice/propusnice mogu preuzeti u subotu, 13. augusta od 8:30 do 9 sati u glavnom Box Officeu (Bosanski kulturni centar Sarajevo); predstavnici medija će protokol i detalje o načinu preuzimanja propusnica za ovaj događaj dobiti u Press Centru u petak.

Zbog ograničenog kapaciteta, za sve kategorije važit će pravilo po kojem prednost imaju oni koji prvi dođu po ulaznice. Iz bezbjednosnih razloga, kao i zbog rasporeda ulaska, neće biti dozvoljeno napuštanje Narodnog pozorišta, odnosno ako to učinite, povratak u prostor neće biti moguć.

Razgovor će se odvijati u potpunosti na engleskom jeziku bez simultanog prevoda. Zbog ograničenog vremena, publika i novinari neće imati priliku za pitanja. Za sve one koji ne budu u prilici ući na događaj, ispred Narodnog pozorišta će biti obezbijeđen prenos iz sale na velikom ekranu.

Prema rasporedu ulaska u Narodno pozorište od 9 do 9:30 sati bit će organizovan ulaz za predstavnike medija uz pratnju uposlenika Press ureda SFF-a, dok će od 9:30 do 9:45 ulaziti vlasnici ulaznica preuzetih u Box officeu, naveli su organizatori.