TV Pink BH
0

Šubara s kokardom maknuta sa 'Farme'

Piše: A. Kovač
Reality show "Farma", čije je emitiranje na programu "PinkBH” televizije bilo obustavljeno 28. septembra ove godine, od jučer je ponovo na programu ove televizije.
  • Urednički kolegij je procijenio da je "Farma" projekat koji je zanimljiv građanima i koji će se na ovoj televiziji realizovati i narednih godina, te smo odlučili da nastavimo emitovanje. Međutim, svi učesnici su opomenuti za njihovo ponašanje, tako da se neće ponavljati incidenti koji su se dešavali ranije – kazala je Alena Kulenović - Delić, PR menadžer "Pink BH" televizije.

Naime, emitiranje "Farme" na području Bosne i Hercegovine bilo je prekinuto jer je Saša - Đani Ćurčić, jedan od učesnika, stavio kokardu na šubaru, koju je inače stalno nosio na farmi, a Toma Jovanović, pjevač "Black Pantersa”, pjevao je pjesmu "Od Topole pa do Ravne Gore”.

Nekoliko građana je zbog prikazivanja obilježja u ovoj emisiji koji se mogu povezati i sa agresijom na BiH, uputilo prigovore i Regulatornoj agenciji za komunikacije Bosne i Hercegovine.

  • Mi smo nakon prijava građana uputili pismo televizijskoj stanici da se izjasne o navodima u prigovorima što je uobičajna procedura u RAK-u BiH. Nadležni sa televizije su nam odgovorili jučer i nakon što se uradi analiza odgovora znat ćemo kakav će biti konačni ishod, odnosno, da li će pritužbe biti odbačene ili će, pak, televizija biti procesuirana – kazala je u izjavi za Sarajevo-x.com Amela Odobašić, portparol RAK-a BiH.