Repertoar "Cinema Cityja"
0

VIDEO / Stižu "Plaćenici" Sylvestera Stallonea

Sarajevo-x.com
Sarajevski multipleks "Cinema City" i u novoj kalendarskoj godini drži korak sa svijetom i Holywoodom te na radost svih ljubitelja sedme umjetnosti u narednoj filmskoj sedmici najavljuje jednu svjetsku i jednu regionalnu premijeru trenutno najaktulenijih filmskih naslova.

Program "Cinema Cityja" od 12. augusta predvodi najočekivaniji akcioni film 2010. godine, "Plaćenici“ ("The Exependables“). U pitanju je novo ostvarenje jednog od najvećih akcionih junaka Holywooda, Sylvestera Stallonea, junaka klasika "Rocky“ i "Rambo“ koji je svoje rediteljske sposobnosti već dokazao na najnovijim nastavcima već navednih blockbuster-serijala.

Stallone je okupio do sada na jednom projektu neviđenu ekipu, sa svim najvećim akcionim junacima američke filmske industrije u posljednjih 30 godina.

Tu su sjajni i trenutno vrlo popularni Britanac Jason Statham, nepobjedivi Šveđanin Dolph Lundgren, kineski mega star Jet Li, ultimate fight borac Randy Couture, afroamerički gorostas Randy Crews, junaci B-akcija Austin i Eric Roberts, njegovi prijatelji i partneri, Bruce Willis i Arnold Scwarzenegger u kameo-ulogama te kontroverzni veteran Mickey Rourke.

Žestoki akcioni spektakl koji će svoju svjetsku premijeru paralelno sa sjevernoameričkim kontinentom, i to prije svih kina u regionu Balkana, doživjeti upravo u multipleksu "Cinema City" u petak 13. augusta, govori o grupi plaćenika unajmljenih da se ubace u jednu južnoameričku zemlju i zbace surovog diktatora. Nakon što misija počne, oni spoznaju da su upali u opasnu mrežu prevare i izdaje. Akcija je ugrožena, a nevini životi u opasnosti, dok se plaćenici suočavaju sa još većim izazovom koji prijeti da uništi njihovu ekipu…

Sa druge strane, za mlađe generacije gledalaca, odraslih na modernoj muzici i plesu, "Cinema City" od 12. augusta priprema pravu poslasticu u vidu novog nastavka hit-serijala "Step Up 3“. Prava ekstravagancija modernih plesova i soundtracka na kojem se pojavljuje niz aktulelnih muzičkih zvijezda, među kojim su Sean Paul i Estelle, u naslovnim ulogama, predstavlja nadolazeće zvijezde Ricka Malambria i Sharni Vinson, a autorsko je djelo tvorca drugog dijela serijala Johna Chua.

"Step up 3“ otvoren je proteklog vikenda na trećem mjestu američke top-liste sa zaradom od gotovo 20 miliona dolara a samo šest dana kasnije u njegovoj regionalnoj premijeri mogu uživati i mladi glavnog grada BiH.

Priča "Step Up 3" vrti se oko dobro uvezane grupe uličnih plesača iz New Yorka koju predvode Luke i Natalie. Grupa se udružuje sa Mooseom, brucošem poznate baletne akademije iz Velike Jabuke, u okršaju protiv najboljih hip hop plesača na svijetu na velikom takmičenju koje će zauvijek promjeniti njihove živote…

Od 12. augusta u "Cinema Cityju" počinje pretprodaju ulaznica za dva nova filmska hita koji na repertoar dolaze 19. augusta. Upitanju su novi akcioni spektakl Angeline Jolie, "Salt“, te fantazijski spektakl M. Nighta Shyamalana "Posljednji vladar vjetrova“.

Sve informacije o programu prikazivanja, najavama te uslugama multipleksa "Cinema City" svi zainteresovani mogu pronaći na novopokrenutom filmskom portalu www.cinemacity.ba. Informacije o programu multipleksa i uslugama korisnici mogu dobiti i putem infotelefona: 033/567-288.