Cinema City
0

VIDEO / Stižu novi filmski hitovi "The Switch" i "Karate Kid"

Sarajevo-x.com
Scena iz filma "The Switch"
Scena iz filma "The Switch"
Nakon još jednog vikenda u kojem je projekcije aktuelnih naslova posjetilo preko 3.000 ljubitelja sedme umjetnosti u glavnom gradu BiH, multipleks Cinema City za novu filmsku sedmicu najavljuje promotivnu akciju "Mjesec romantičnih komedija" te otvaranje jednog od najgledanijih porodičnih filmova 2010. godine na svjetskim kinoblagajnama.

"Zamjena" ("The Switch"), film je koji otvara "Mjesec romantičnih komedija" u multipleksu Cinema City, a ujedno i predvodi program prikazivanja od 2. septembra.

Riječ je o rediteljskom ostvarenju mladog rediteljskog dvojca Josha Gordona i Willa Specka prije nekoliko godina proslavljenih urnebesnom komedijom "Blades of Glory", u kojem se u naslovnoj ulozi pojavljuje jedna od najljepših žena Hollywooda Jennifer Aniston. Nakon sticanja statusa planetarnog seks-simbola ulogom u popularnoj TV seriji "Prijatelji", Aniston je osvojila titulu trenutno najveće zvijezde žanra romantičnih komedija hitovima "Razlaz", "Marley i ja" i "Lovac na glave", a ovoga puta je na velikom ekranu gledamo nasuprot sjajnom komičaru Jasonu Batemanu, koga smo nedavno gledali u blockbuster komediji "A kad brak nije lak". U sporednim ulogama filma, koji će sa vrlo neobičnom premisom i sjajnim izvedbama glumačkog dvojca zadovoljiti i najprobirljivije ljubitelje žanra, gledamo veterana Jeffa Goldbluma, junaka hit TV-serije "Zakon i red: Zločinačke namjere" te kultnu glumicu Juliette Lewis koja se pojavljivala u hit-komedijama "Stara škola" i "Starsky i Hutch".

Aniston u filmu igra neudatu 40-godišnju ženu koja se okreće specijalnim metodama umjetne oplodnje kako bi ostala trudna. Sedam godina kasnije, ona se sastaje sa najboljim prijateljem koji je sve vrijeme živio sa velikom tajnom: on je zamijenio njen odabrani uzorak sperme vlastitim i to dovodi do gomile nesporazuma...

Na repertoar Cinema Cityja od 2. septembra stiže i planetarno popularni blockbuster "Karate Kid". Moderni remake holivudskog klasika iz 1984. godine djelo je holandskog reditelja Haralda Zwarta, tvorca hit komedije "Pink Panther 2", dok u naslovnim ulogama ovoga puta gledamo Jadena Smitha, sina najvećeg afroameričkog glumca Holllywooda Willa Smitha, koji je radio produkciju filma, te velikog kineskog akcionog komičara Jackieja Chana, proslavljenog ulogom u hit serijalu "Velika gužva".

Sporedne uloge u filmu, koji je kinoblagajnama širom svijeta nošen sjajnim reakcijama kritike i publike ostvario zaradu od preko 320 miliona dolara, nose afroamerička glumica Taraji P. Henson, jedna od zvijezda klasika "Čudni slučaj Benjamina Buttona" te super talentovanu djevojčicu Wenwen Han.

Jaden Smith igra Drea Parkera, 12-godišnjeg dječaka iz Detroita koji se seli u Kinu radi posla njegove majke Sherry. On se zaljubljuje u egzotičnu zemlju i djevojčicu Mei Ling, ali nakon što ga pretuče razredni siledžija Cheng Dre, kreće na časove drevne vještine kung-fu kod domara Hana. Sa svojim novostečenim znanjem Dre se mora sukobiti sa Chenom i vratiti poštovanje u borbi na kung-fu turniru...

U okviru akcije "Mjesec romantičnih komedija" pored hita "Zamjena" od 16. septembra bit će prikazan "Charlie St. Cloud", novi film tinjedžerskog idola Zaca Ephrona, 23. septembra "Ljubav na daljinu", novi film Drew Barrymore i Justina Longa te 7. oktobra, filmska ekranizacija literarnog bestsellera "Jedi, moli, voli", u kojoj naslovne uloge igraju Oskarovci Julia Roberts i Javier Bardem. Partner akcije "Mjesec romantinčih komedija" Vichy za sve gledatelje od pripremio je i poklone iz linije proizvoda Aqualia Thermal.

Od 2. septembra na blagajnama multipleksa kreće pretprodaja ulaznica za animirani megahit "Grozan ja". Film o kome je urnebesni komičar Will Ferrell posudio glas glavnom karakteru nesposobnog zločinca na kinoblagajnama širom svijeta ostvario je zaradu od preko 300 miliona dolara, a premijerno je u BiH prikazan u Cinema Cityju u okviru Dječijeg programa 16. SFF-a.

Sve informacije oko "Mjeseca romantičnih komedija", pretprodaje ulaznica, programa prikazivanja navedenih i aktuelnih filmskih naslova te usluga multipleksa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na novopokrenutom filmskom portalu www.cinemacity.ba, na kojem svaki dan mogu naći i najnovije vijesti iz svijeta sedme umjetnosti. Informacije o programu multipleksa i uslugama korisnici mogu dobiti i putem info telefona: 033 567 288.