Repertoar "Cinema Cityja"
0

VIDEO / Stiže SF-triler "Početak" i urnebesna komedija "Samo ga dovedi"

Sarajevo-x.com
Multiplex "Cinema City" i za novu filmsku sedmicu najavljuje premijere trenutno najaktulenijih filmskih naslova iz najnovije hollywoodske produkcije te sa ponosom predstavlja održavanje projekcija 16. "Sarajevo Film Festivala".

Od 22. jula reperotar multiplexa "City" predvodi novo remek-djelo tvorca mega blockbustera "Crni vitez“ i kritičarskog favorita "Memento“, Christophera Nolana, SF-triler "Početak“( "Inception").

Film koji je proteklog vikenda otvoren na prvom mjestu top-liste najgledanijih filmova na kino-blagajnama sjevernoameričkog kontinenta, sa zaradom od preko 60 miliona dolara, svoju će bh. pretpremijeru doživjeti 21. jula u 20:00 sati, u dvorani 1, a svi zainteresovani preostale ulaznice mogu kupiti na blagajnama multiplexa.

U filmu koji kupi nepodijeljne hvalospjeve kritike i publike svezvijezdanu glumačku ekipu predvodi sjajni Leonardo DiCaprio, koji se nakon uloga u klasicima “Pokojnik“ i “Zatvoreno ostrvo“ nameće kao jedan od trenutno najboljih glumaca Holivuda. Pored njega, u filmu gledamo junakinju hita “Juno“, Ellen Page, sjajne veterane, Japanca Kena Watanabea i “Oskarom“ nagrađenog Britanca Michaela Cainea, te nadolazeće zvijezde Cilliana Murphya i Josepha Gordona-Hewitta.

DiCaprio u filmu igra Dona Cobba, vještog lopova, apsolutno najboljeg eksperta u umjetnosti izvlačenja i krađe vrijednih tajni iz dubine podsvjesnog za vrijeme sna, kada je um najranjiviji. Njegova rijetka sposobnost čini ga bitnim igračem u novom, opasnom svijetu korporativne špijunaže, ali ga također čini bjeguncem i dovodi u pitanje sve što je ikada volio...

Za sve ljubitelje komedije “Cinema City“ od 22. jula donosi pravu poslasticu u vidu urnebenog ostvarenja “Samo ga dovedi“ (“Get Him to the Greek“). Film za koji i kritika i publika tvrde da je novi “Mamurluk“ novo je rediteljsko i scenarističko ostvarenje tvorca kultne komedije “Zaboravljajući Saru Marshall“, mladog američkog autora Nicholasa Stollera, dok u naslovnim ulogama gledamo neponovljivi glumački dvojac mladih komičara, Amerikanca Jonaha Hilla i Britanca Russella Branda, koji ovih dana puni naslovnice svih medija svojom vezom sa kontroverznom pjevačicom Katy Perry.

U filmu koji je samo na američkim kino-blagajanama inkasirao preko 60 miliona dolara, Hill igra Aarona Greena, ambicioznog 24-godišnjaka koji je uspio dobiti posao iz snova. Njegova misija – otići do Londona i otpratiti boga rok-muzike do “Greek Theatre“ u L.A.-u na prvu stanicu velike povratničke turneje. Kad odbrojavanje do početka koncerta počne, on će se morati provući kroz “minsko polje“ londonskih dilera droge, njujorških tuča i plesova u krilu u Vegasu ne bi li isporučio svoju “obavezu” živu i donekle zdravu...

“Cinema City“ od 24. jula sa ponosom predstavlja održavanje projekcija čak šest programa 16. “Sarajevo Film Festivala“ i tako se u prvoj godini saradnje nametnuo kao najveća festivalska lokacija. Istinski ljubitelji filma imat će priliku uživati u projekcijama ovogodišnjeg izdanja najvećeg festivala u regionu jugoistočne Evrope, u vrhunskom okruženju dvorana 1, 3 i 5, a od programa koji će se održavati u multiplexu treba izdvojiti Takmičarski dokumentarni, New Currents, Dječiji program i Teen Arenu, te specijalni program bh. film, u okviru kojeg će biti prikazane projekcije triju novih bh. filmova, “Cirkus Columbia“, “Jasmina“ i “Sevdah za Karima“.

Sve informacije o programu Festivala u multiplexu “Cinema City“ svi zainteresovani mogu pronaći na novopokrenutom filmskom portalu www.cinemacity.ba ili na www.sff.ba. Informacije o programu multiplexa i uslugama korisnici mogu dobiti i putem info-telefona: 033/567-288.