Hollywood
0

Stiže napeti horor o društvenim sajtovima

Sarajevo-x.com
Filmski studio Dimension Films, dio velike korporacije The Weinstein Company, objavio je da je u pripremi snimanje napetog horora čija glavna tema su sveprisutni društveni sajtovi u životu čovjeka.

Film, koji još nema naziva, zajednička je ideja glumice Sare Rue i njenog produkcijskog partnera Roberta Greena.

Radnja filma smještena je u jednu američku srednju školu, a kao inspiracija za film poslužila je priča 'Ten Little Indians', poznate spisateljice krimi romana Agathe Christie, te opšta pomama za društvenim sajtovima na internetu, pišu američki mediji.

'Društveni sajtovi su svjetski fenomen koji me vrlo interesuje. Kombinirajući ovaj fenomen s napetom pričom je jedan sasvim nov način da se objasni taj trend', izjavio je Bob Weinstein, suvlasnik filmske korporacije The Weinstein Company.

T.S.Faull, scenarista filma, dodao je da ova tema može biti izvrstan materijal za film s obzirom da uvijek postoji mali rizik kad svoju privatnost iznesete na nekom društvenom sajtu.

'Online identiteti su varljivi i zagonetni, a u filmu ćemo se baviti onim situacijama kad osobu takvo komuniciranje i izlaganje dovede u životnu opasnost', dodao je Faull.