Film/TV
12

"Step Up 4" i "Tatin sin" u sedmici proslave rođendana Cinema Cityja

Klix.ba
U fimskoj sedmici kada multiplex Cinema City svečano obilježava treću godišnjicu postojanja, ovogodišnjim izdanjem promotivne akcije Birthday Party 2012. na svoje dolaze mlađe generacije gledatelja otvaranjem novog nastavka hit plesnog serijala "Step Up 4" te nove urnebesne komedije Adama Sandlera "Tatin Sin".

Sarajevski multiplex je u trećoj godini postojanja na repertoaru prikazao 114 filmskih naslova, od čega čak 40 svjetskih premijera najvećih filmskih hitova i sve filmske hitove regije i domaće produkcije, te se sa dodatnih 300.000 posjetitelja etablirao kao jedan od najatraktivnijih i najposjećenijih mutliplexa na Balkanu.

U proteklih godinu dana Cinema City je ušao u članstvo velike porodice Europa Cinemas te u okviru programa Art House prikazao čak 11 filmskih naslova najnovije evropske i svjetske produkcije i tako na svoj način dao doprinos popularizaciji umjetničkog filma u našoj zemlji.

Cinema City će se svim posjetiteljima odužiti na najbolji mogući način, ovogodišnjim izdanjem promotivne akcije Birthday Party 2012. U saradnji sa partnerom Coca-Cola, Cinema City je za sve posjetitelje u ponedeljak 06. augusta pripremio Party combo paket u kojem će srednje kokice i 2 proizvoda Coca-Cole moći kupiti po cijeni od samo 6 KM te specijalnu ponudu u kojoj će svi posjetitelji uz jednu kupljenju ulaznicu i party combo drugu ulaznicu dobiti na poklon.

Pretprodaja ulaznica za Birthday Party 2012. počinje na blagajnama od 02. augusta, a broj ulaznica je organičen. Kao vjerni ekskluzivni partner Cinema Cityja od otvaranja, Coca-Cola će svim posjetiteljima koji mogu provesti još jedan nezaboravan dan u svom omiljenom multiplexu, uz najveće filmske hitove pripremiti i igru iznenađenja sa aktraktivnim nagradama.

Program multiplexa od 02. augusta, osim blockbuster stripovskog spektakla "Vitez tame: povratak", predvodi plesni spektakl "Step Up 4" (Step Up Revolution). Riječ je o četvrtom nastavku najgledanijeg plesnog serijala novog milenija, započetog originalnim filmom, koji je 2006. godine osvojio milione mladih širom svijeta vrhunskim plesnim tačkama i sjajnom muzikom, te inkasirao gotovo 115 miliona dolara. Drugi nastavak serijala "Step Up: Ulice" je 2008. godine proširio bazu fanova te donio zaradu od gotovo 150 mliona dolara, dok je treći nastavak iz 2010. godine, urađen u vrhunskoj 3D tehnologiji, donio dodatnih 160 miliona dolara.

Četvrti nastavak serijala, ponovo urađen vrhunskom 3D tehnologijom, rediteljski potpisuje mladi autor Scott Speer, kreator još jednog plesnog serijala "LXD", dok u naslovnim ulogama gledamo mlade i izuzetno talentovane plesače Kathryn McKormick, Ryana Guzmana i Michu Gabriela Hamiltona.

Film koji se proteklog vikenda počeo prikazivati u američkim kinima, sa zaradom od preko 11 miliona dolara, govori o mladoj plesačici Emily, koja stiže u Miami sa željom da postane profesionalac i ubrzo se zaljubljuje u Seana, mladića koji vodi plesnu grupu u najmodernije razrađenom plesu pod nazivom "The Mob". Emily će se udružiti sa Seanom i neobičnom plesnom grupom da pretvore svoje izvedbe u umjetnost protesta i žrtvovati svoje snove u borbi za veću stvar...

Od 2. augusta svi ljubitelji, prema mišljenju mnogih, najpopularnijeg komičara Holivuda Adama Sandlera, imat će priliku pogledati urnebesnu komediju "Tatin Sin" (That's My Boy). U novom rediteljskom ostvarenju kreatora prošlogodišnje hit komedije "Pingvini gospodina Poppera" Seana Andresa, Sandler veliki ekran dijeli sa Andyjem Sambergom, jednim od najpopularnijih aktera nove postave kultne TV serije mreže MTV "Uživo subotom uvečer", dok u sporednim ulogama gledamo mladu ljepoticu iz TV serije "Tračerica" Leighton Meester te veterana Jamesa Caana.

Sandler u filmu igra neodgovornog 40-godišnjaka Donnyja, koji je u tinejdžerskim godinama igrom slučaja postao otac dječaka Todda i odgajao ga kao samohrani roditelj do osamnaestog rođendana. Sada, nakon što nisu vidjeli jedan drugog godinama, svijet koji je Todd mučno gradio srušit će se naglavačke kada se Donny pojavi baš pred njegovo vjenčanje...

Od 9. augusta Cinema City najavljuje i prvu svjetsku premijeru u novoj filmskoj sezoni i to modernog remakea SF klasika "Potpuno sjećanje" (Total Recall) u kojem u naslovnim ulogama gledamo Colina Farrella, Jessicu Biel i Kate Beckinsale, te animirani blockbuster studija Pixar i Disney "Merida hrabra" (Brave), koji će se prikazivati u 3D sinhronizovanoj verziji.

Cinema City još jednom podsjeća na Family Day svake srijede, kada uz jedinstvenu cijenu ulaznica od 4 KM za redovne i 6 KM za 3D projekcije porodica može dobiti Family Combo Paket (4 proizvoda Coca Cola 0,33 + 2 pakovanja srednjih kokica) po vrlo povoljoj cijeni od 10 KM te na uslugu telefonskih rezervacija ulaznica na broj telefona 033 567 267 svakim radnim danom od 10 do 13 sati.

Sve informacije o promotivnoj akciji Birthday Party, aktuelnim i nadolazećim filmskim naslovima te svim uslugama multiplexa Cinema City, svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba ili putem info telefona 033 567 288.