Debi sa 35 miliona dolara
0

VIDEO / Stalloneovi "Plaćenici" pokorili američki box-office

Sarajevo-x.com
Sylvester Stallone je dokazao da nije sasvim istrošen u Hollywoodu. Njegov film "Plaćenici" ("The Expendables") pokorio je ove sedmice američki box office, zaradivši u svojoj prvoj sedmici 35 miliona dolara.

Stallone je kao reditelj uspio okupiti najveće akcione junake na jednom projektu. Tu su Jason Statham, Dolph Lundgren, Jet Li, Randy Couture, Randy Crews, Austin i Eric Roberts, Bruce Willis, Arnold Scwarzenegger te Mickey Rourke.

Film govori o grupi plaćenika unajmljenih da se ubace u jednu južnoameričku zemlju i zbace surovog diktatora...

Ne treba onda ni čuditi što je ova akcija urađena po stilu iz 80-ih godina privukla muški dio publike, baš kao što ne treba čuditi ni što se našla na vrhu američkog box-officea ove sedmice.

Iza Stalloneovog filma našlo se Sonyjevo ostvarenje sa Juliom Roberts "Eat Pray Love", koje je u svojoj drugoj sedmici prikazivanja ostvarilo 23,7 miliona dolara.

Sonyjeva komedija "The Other Guys", koja je prošlog vikenda bila na vrhu sad je pala na treću poziciju sa 18 miliona zarađenih dolara (dosad ukupno 70,5 miliona). Četvrti je "Inception" koji je u ovoj sedmici ostvario tek 11,4 miliona dolara, ali zato ukupno dosad čak 248,6 miliona, javio je AP.

Prvih deset:

  1. "The Expendables", 35 miliona dolara
  2. "Eat Pray Love", 23,7
  3. "The Other Guys", 18
  4. "Inception", 11,4
  5. "Scott Pilgrim vs. the World", 10,5
  6. "Despicable Me", 6,8
  7. "Step Up 3D", 6,6
  8. "Salt", 6,4
  1. "Dinner for Schmucks", 6,3
  2. "Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore", 4,1 miliona dolara.