Film/TV
0

Spielberg i Jackson pronašli glumca za novu filmsku trilogiju

Sarajevo-x.com
Steven Spielberg i Peter Jackson su pronašli mladog glumca za ulogu Tintina, mladog belgijskog reportera u novoj filmskoj trilogiji.

Lik Tintin je izvorno animirani lik iz serije stripova pod nazivom “Avanture Tintina”, djela belgijskog umjetnika Hergea. Radnja stripa je smještena u pomno kreiran svijet, koji se, u odnosu na svijet u kojem živimo, ponaša kao odraz u ogledalu. Serija stripova preko 70 godina nastavlja imati brojnu čitateljsku i kritičarsku publiku.

Daily Mail je obavijestio da je za ulogu Tintina odabran sedamnaestogodišnji britanski glumac Thomas Sangster, koji je glumio u filmovima “Love, Actually” i “Nanny McPhee”, a uskoro se treba pojaviti u ulozi u filmu Jane Champion “Bright Star”.

Dok detalji o projektu i dalje ostaju nepoznati javnosti, Andy Serkis, koji će se pojaviti u ulozi gunđavog i mrzovoljnog Captaina Haddocka, je izjavio da će režiser filma "Minhen", Steven Spielberg režirati prvi film, dok je Peter Jackson, režiser filma "Gospodari prstenova", zadužen da drugi film ove trilogije.