Film/TV
0

"Spider-Man 3" i dalje ubjedljivo prvi na box-officeu

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Iako je doživio ogroman pad u zaradi, film "Spider-Man 3" je i dalje na vrhu box-officea. U svom drugom vikendu prikazivanja, "Spider-Man 3" je ostvario zaradu od 60 miliona dolara, što je pad od 60% u odnosu na debitantski vikend. Ipak i to je bilo dovoljno dobro da zadrži konkurenciju na pristojnom odstojanju.

Sa osvojenih 242,1 milion dolara za samo 10 dana prikazivanja u SAD-u, "Spider-Man 3" je nastavio obarati rekorde svojih prethodnika. Nakon 10 dana prikazivanja u 2002. godini, "Spider-Man" je zaradio 223 miliona dolara, a "Spider-Man 2" je 2004. godine zaradio 225 miliona dolara.

"Spider-Man 3" je brzo postao film sa najvećom zaradom ove godine, prestižući film "300" koji je do sada zaradio 208 miliona dolara.

Na drugom mjestu box-officea, sa zaradom od 10 miliona dolara, debitirao je film "28 Weeks Later", nastavak horora "28 Days Later", koji nastavlja priču o virusu u Britaniji koji ljude pretvara u divlje, kanibalističke zombije.

Universalov film "Georgia Rule", sa glumicama Lindsay Lohan, Jane Fonda i Felicity Huffman u glavnim ulogama, debitirao je na trećem mjestu sa zaradom od 5,9 miliona dolara. Lindsay igra buntovnu tinejdžerku koja je stavljena pod kontrolu veoma stroge bake (Jane Fonda).

Lionsgateov film "Delta Farce" se u prvom vikendu prikazivanja našao na petom mjestu sa 3,5 miliona zarade. Larry the Cable Guy igra u ovoj komediji o trojici ratnika koji su greškom izbačeni u Meksiko, gdje se suočavaju sa grupom bandita.

"Spider-Man 3" je inače do sada zaradio 622 miliona dolara, a producenti ovog filma sanjaju brojku od 1 milijarde dolara zarade, što su do sada uspjela ostvariti samo tri filma: "Titanic", "The Lord of the Rings: The Return of the King" i "Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest".

Top 10 američkog box-officea:

  1. "Spider-Man 3"
  2. "28 Weeks Later"
  3. "Georgia Rule"
  4. "Disturbia"
  5. "Delta Farce"
  6. "Fracture"
  7. "The Invisible"
  8. "Hot Fuzz"
  9. "Next"
  1. "Meet the Robinsons"