Angelina Jolie
0

"Snosit ću posljedice za svoj film o BiH"

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Snimanje filma prvijenca Angeline Jolie "Untitled Love Story" podiglo je veliku prašinu u Bosni i Hercegovini, a o tome se mnogo pričalo i u zemljama regije. I dok su svi iznosili svoja mišljenja i razloge za i protiv snimanja filma, glumica i novopečena rediteljica je uglavnom šutjela. No, nedavno je istakla da vjeruje da će se na kraju svi složiti da je njen film dobar.

Tema filma, ljubav između Srbina i muslimanke tokom rata u BiH, izazvala je burne reakcije u našoj zemlji. No, ambasadorka dobre volje Ujedinjenih nacija vjeruje kako se niko neće buniti onda kada film krene u distribuciju.

Na nedavnoj premijeri filma "The Tourist" u Rimu lijepa majka šestero djece dala je izjavu novinarki srbijanskog izdanja magazina Glorija.

"Ne mogu vjerovati da poslije svih protesta i bure koja se digla oko tog filma neko s balkanskih prostora već govori da će biti dobar. Istina je da sam tek završila snimanje u Mađarskoj i Bosni i predstoji mi još mnogo posla. Zaista mi je drago što se tako govori o mom filmu. Vjerujem da će takva mišljenja biti potvrđena uspjehom filma kada krene u distribuciju", kazala je Angelina Jolie novinarki koja je unaprijed pohvalila njen prvijenac.

Slavna holivudska diva je također istakla da nimalo ne žali što se "uhvatila u koštac" s tako kompliciranom temom, te da je unaprijed znala da će biti reakcija na njen scenario.

"Bio mi je to veliki izazov. Znala sam da će biti svakakvih reakcija na ljubav muslimanke i Srbina, ali sam osjetila želju već u redateljskom debiju suočiti se s tako kontroverznim filmom. U svakoj ljubavnoj priči u ratnim vremenima ima mnogo tragičnosti, bola, nerazumijevanja, nestvarnosti, opraštanja, razdvajanja... Nema mnogo logike, ali ima vjerovanja i hvatanja za slamku emocija", rekla je Jolie.

Ona je dodala da nije posve sigurna kakve će biti reakcije na film kada se počne prikazivati u kinima.

"Očito je da sam sama kriva što sam se upetljala u takvu tematiku, i još se odlučila na režiju. Snosit ću posljedice", kazala je Angelina Jolie u intervjuu za srpsku Gloriju.