Nisu profitabilni
0

Sljedeća sezona Simpsonovih vjerovatno i posljednja

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Izvršni direktori Foxa najavili su prekid snimanja poznate animirane serije "Simpsonovi", uprkos ideji da se glumcima koji pozajmljuju glasove smanje honorari. Prema njihovim navodima ova serija više nije profitabilna, prenosi Huffington Post.

The Daily Beast je u ponedeljak najavio da se glumci suočavaju sa smanjenjem honorara od 45 posto od prvobitnih 450.000 dolara, koliko su dobijali po epizodi, što bi smanjilo njihovu platu od osam miliona na čak četiri miliona. Međutim, nadležni su objavili da bilo koji dogovor može spasiti još samo jednu sezonu.

Producenti serije su se već odlučili na ova smanjenja honorara kako bi nastavili snimati, ali su glasnogovornici Foxa već u ponedeljak javili da je finansijska situacija neodrživa i da to znači kraj.

"Simpsonovi" su trajali 23 sezone i imaju milione obožavaoca širom svijeta. Mi vjerujemo da se snimanje može i treba nastaviti, ali nismo u mogućnosti to uraditi sa ovakvim finansijskim stanjem. Nadamo se da ćemo postići neki dogovor o finansijskom modelu koji će omogućiti snimanje Simpsonovih još dugi niz godina", navodi se iz Foxa.