Osvojila 250.000 dolara
7

Slijepa kuharica pobijedila na kuharskom takmičenju

Klix.ba
Ukoliko ste pravi ljubitelj kuhanja onda vas ni sljepoća ne može spriječiti. Nasuprot svim očekivanjima, slijepa kuharica je pobijedila svog suparnika u finalu kuharskog takmičenja koje je organizovala televizijska mreža Fox i osvojila nagradu od 250.000 dolara.

Christine Ha je bila prva slijepa takmičarka u historiji takmičenja Master Chef, a sada je osvojila finale treće sezone ove kulinarske emisije. Njena sljepoća je uzrokovana rijetkom autoimunom bolešću, ali to je nije spriječilo da porazi druge kuhare tokom serije komplikovanih kuharskih zadataka.

Svaki od takmičara je imao tri sedmice da razvije meni koji će uključivati predjelo, glavno jelo i desert, a koji će biti predstavljeni žiriju.

Christine je sudijama servirala salatu od krabe i papaje, pirjani svinjski stomak sa rižom, maitake gljive, hrskavi kelj i sok od limuna i kokosa, prenosi AceShowbiz.

Njen rival je spremio komplikovano jelo, međutim, žiri je smatrao da njegov jastog nije bio dovoljno kuhan pa su za pobjednika proglasili Christine.

"Ja sam živi dokaz da se snovi mogu ostvariti uprkos svim problemima. Moja prva reakcija je bila potpuni šok", kazala je Christine Ha.

Pored novčane nagrade, pobjednica je dobila i prava za pisanje kulinarske knjige, čije će štampanje i objavljivanje finansirati mreža Fox.