Film/TV
0

Slaba zarada filmova Jodie Foster i Billa Bob Thorntona

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Iako je novi film Jodie Foster zasjenio ostale filmove na box office-u, "The Brave One" je malo zaradio u odnosu na njene prethodne uratke. Slično se dogodilo i novom filmu Billa Boba Thorntona koji je za prva tri dana prikazivanja zaradio "samo" 9,1 milion dolara.

Iako je novi film Jodie Foster "The Brave One" zaradom svog prvog prikazivanja zasjenio ostale filmove na box office-u, on joj nije donio tako mnogo zarade kao prethodni filmovi "Flightplan" i "The Panic Room", izvještava izvor Reuters.

Prema izvještajima, film Jodie Foster je za prva tri dana prikazivanja prodao karata u vrijednosti od 14 miliona dolara što je malo u odnosu na njene druge gore navedene filmove.

"Fightplan" iz 2005. je za prva tri dana zaradio 25 miliona dolara, a "Panic room" iz 2002. zaradio je 30 miliona.

Osim filma Fosterove, na box office-u bilo je još onih koji su podbacili. Jedan od njih je i komedija Billa Boba Thorntona "Mr. Woodcock" koja je gore prošla i od "The Brave One". Naime taj je film zaradio samo 9,1 milion dolara za prva tri dana prikazivanja.

Holivudske filmske kompanije imaju običaj da nakon velikih otvaranja u avgustu, u mjesecu septembru daju filmove za koje smatraju da neće mnogo zaraditi, a nakon toga izlaze oni za koje se smatra da će ići u utrku za Oscara.