Film/TV
0

"Sky Captain" prvi na box officeu

NINA
Na prvom mjestu američkog box officea proteklog vikenda našao se naučnofantastični film "Sky Captain and the World of Tomorrow" Kerryja Conrana s Gwyneth Paltrow, Judeom Lawom i Angelinom Jolie u glavnim ulogama zaradivši 16,2 miliona dolara.

Na drugom mjestu sa zarađenih 9,2 miliona nalazi se "Mr. 3000", komedija o ostarjeloj zvijezdi baseballa (Bernie Mac) koja se vraća na sportski teren, kako bi postigao svoj jubilarni pogodak.

"Resident Evil: Apocalypse", nastavak SF-a sa Millom Jovovich je na trećem mjestu (9 milijuna), a iza nje je sportska komedija "Wimbledon" sa Kirsten Dunst i Paulom Bettanyjem, koja je inkasirala 7,8 miliona dolara.

Peti na box officeu je triler "Cellular" (6,88 miliona), šesta je komedija "Without a Paddle"(3,71 miliona), a na sedmom mjestu nalazi se epski historijski spektakl "Heroj" Zhanga Yimoua.

U prvih deset filmova nalaze se još i komedija "Napoleon Dynamite" sa zarađenih 2,4 miliona, triler "Collateral" Michaela Manna je deveti sa 2,3 miliona, kao i romantična komedija "Princess Diaries 2: The Royal Engagement", koja je proteklog vikenda utržila dva miliona dolara.