Za x godina
0

Simpsonovi ponovo na filmskom platnu

Sarajevo-x.com
Matt Groening, idejni tvorac jedne od najpopularnijih animiranih TV serija na svijetu, u petak je zvanično potvrdio kako će obožavatelji porodice Simpson imati priliku ponovo uživati u avanturama svojih omiljenih likova. Homera, Marge, Barta, Lisu i Maggie na filmskom platnu ipak nećemo vidjeti uskoro, jer se timu koji stoji iza ove briljantne FOX-ove serije nikako ne radi prekovremeno.

Groening je, naime, kazao kako će za realizaciju nastavka prošlogodišnjeg hit filma "The Simpsons Movie" biti potreban niz godina, budući da članovi produkcijskog tima nisu veliki obožavatelji prekovremenog rada.

"To će se svakako desiti, ali nemam pojma kada tačno. Na prvom filmu smo radili pune četiri godine, jer nismo bili oduševljeni idejom da radimo više i napornije nego inače. Ipak, siguran sam da ćemo snimiti i nastavak", kazao je Groening na press konferenciji Asocijacije televizijskih kritičara.

Prvi film o neobičnim stanovnicima Springfielda, kojeg je režirao David Silverman zaradio je više od 500 miliona dolara u kino dvoranama širom svijeta.