Film/TV
0

Simpsoni nepoželjni, Baywatch prikladan

FENA
Venezuelska televizija iz programa je nedavno odlučila izbaciti popularni američki crtani film "Simpsoni", ocijenivši ga neprikladnim za djecu te u istom terminu emitirati stare epizode tv-serije Baywatch, prenijeli su britanski mediji.

Uprava venezuelske tv-postaje Televen iz Caracasa ocijenila je da je popularni crtić o otkačenoj američkoj obitelji "neprikladan" za prikazivanje u jutarnjem dječjem terminu, a umjesto nje odsad će se prikazivati epizode Baywatcha.

U objašnjenju tv-uprave stoji kako je saga o Homeru i Marge Simpson te o njihovo troje djece sadržajno protiv svih pravila kojima se zabranjuje emitiranje "poruka koje idu nauštrb cjelokupnog odgoja djece i adolescenata".

U priopćenju također stoji da je na odluku utjecao i niz pritužbi što su ih poslali nezadovoljni gledatelji.

Uprava Televena odlučila je crtić početi prikazivati u drugome "prikladnijem" terminu.

U dječjem jutarnjem terminu venzuelska djeca i tinejdžeri uživat će u prikladnijoj seriji Baywatch o životu čuvara plaže, koja je svojedobno u SAD-u i drugdje u svijetu došla na zao glas zbog ispraznog prikaza njihova "radnog tjedna", a utjelovile su ih atraktivne glumice u kupaćim kostimima, čiji su pokreti, posebno trčanje, na radost muškog dijela gledateljstva, najčešće snimani usporenom tehnikom.

Venezuelska televizija poznata je po tomu da svoje programe ispunjava prastarim američkim ili latinoameričkim sapunicama. Perjanicom njihova programa smatra se talk-show čiji je domaćin predsjednik države Hugo Chavez.