Američki Box Office
16

VIDEO / Simpatična komedija "Ted" potukla stripere iz "Magic Mikea"

Klix.ba
Komedija "Ted", u kojoj glavnu ulogu tumači medvjedić, najgledaniji je film u kinima u SAD i Kanadi proteklog vikenda. Zaradio je 54,1 milion dolara.

Na iznenađenje svih, zarada "Teda", prvog igranog filma Setha MacFarlanea, premašila je zaradu "Magic Mikea" za skoro 15 miliona dolara. Drugi najpopularniji film proteklog vikenda "Magic Mike", ostvarenje Stevena Soderberga, je biografska priča glumca Channinga Tatuma, koji je na početku karijere radio kao striper.

Očekivanja prije početka prikazivanja su bila velika, no, na opće iznenađenje svih, "Ted" je uvjerljivo "potukao" razgolićene holivudske ljepotane.

U simpatičnoj komediji glavne uloge igraju Mark Wahlberg i Mila Kunis, a reditelj je posudio glas medvjediću koji oživi na filmskom platnu, počinje psovati, piti i zbijati neslane šale.

Ni kompanija Universal, koja je otkupila prava na film, nije očekivala ovako visoku zaradu. Njihove procjene su varirale između 26 i 36 miliona dolara. Prošlosedmični broj jedan "Brave" pao je na treće mjesto zaradivši 34 miliona dolara.

Deset najgledanijih filmova u američkim kinima (zarada u milionima dolara):

  1. "Ted" - 54,1
  2. "Magic Mike" - 39,1
  3. "Brave" - 34
  4. "Tyler Perry's Madea's Witness Protection" - 26,3
  5. "Madagascar 3: Europe's Most Wanted" - 11,8
  6. "Abraham Lincoln: Vampire Hunter" - 6
  7. "Prometheus" - 4,9
  8. "Moonrise Kingdom" - 4,8
  9. "Snow White and the Huntsman" - 4,4
  10. "People Like Us" - 4,3.