Istinita priča iz Hollywooda
0

Sienna Miller će igrati Tippi kojom je Hitchcock bio opsjednut

Sarajevo-x.com
(Tippi Hedren i Melanie Griffith)
Sienna Miller će igrati glavnu ulogu u filmu o slavnom holivudskom reditelju Alfredu Hitchcocku, tačnije o njegovoj opsesiji glumicom Tippi Hedren.

Film će se u kinima naći pod nazivom "Djevojka", a snimanje počinje sljedeće sedmice. Priča bi trebala pokazati kako je 62-godišnji reditelj više od 20 godina seksualno uznemiravao mladu Tippi te kako je nastojao da bude uključen u njen život i iza kamera.

Tippi nije pristajala na intimne odnose sa rediteljem, pa ga je na kraju i ostavila, iako joj je umnogome od toga zavisila karijera.

Autorica scenarija je Gwyneth Hughes koja kaže da je općepoznata stvar da je Hitchcock bio opsjednut plavušama koje su glumile u njegovim filmovima.

"Prema Tippi je gajio opsesivnu ljubav, čega se ona užasavala", rekla je Hughes, prenose američki mediji.

Hedren je postala poznata nakon uloge u Hitchcockovom filmu "Ptice" (1963.), a godinu kasnije se pojavila i u filmu "Marnie", kada joj je i postalo jasno šta se ustvari od nje traži. Tippi je tada odlučila prekinuti ugovor s rediteljem, a to ne samo da je zaustavilo njenu karijeru, već je imalo loš utjecaj i na Hitchcocka, koji više nije bilježio tako dobre rezultate u karijeri.

Ono što je Hitchcocka činilo opsesivnim je njegovo nastojanje da kontorliše čak i to šta će Tippi jesti, piti i oblačiti u privatnom životu.

Film se bazira na knjizi biografa Donalda Spotoa "Spellbound By Beauty".

Tippi danas ima 81 godinu i pristala je da sarađuje sa ekipom filma, kako bi on što vjerodostojnije prikazao odnos između nje i slavnog reditelja.

Tippi Hedren je inače majka glumice Melanie Griffith.