Box office
0

"Shutter Island" drugi vikend najviše zaradio

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Triler Martina Scorsesea "Shutter Island" drugu sedmicu zaredom vodi na sjeverno-američkom box officeu, dok je megahit Jamesa Camerona "Avatar" prešao granicu od 700 miliona dolara.

"Shutter Island" zaradio je 22,2 miliona dolara tokom posljednja tri dana, za ukupnu desetodnevnu zaradu od 75,1 milion dolara, objavio je Paramount Pictures.

Film je u prvom vikendu zaradio 41 milion dolara što je lični rekord i za Scorsesea i za Leonarda DiCaprija. Novo ostvarenje slavnog reditelja našlo bi se u utrci za Oscara da Viacom Inc nije odgodio izdavanje filma za četiri mjeseca, javlja Reuters.

"Cop Out" sa Bruceom Willisom i Tracy Morgan u ulozi njujorških policajaca našao se na drugom mjestu sa 18,6 miliona dolara, tok je tiler "The Crazies" zaradio 16,5 miliona dolara.

"Avatar" je vikend završio na četvrtom mjestu sa 14 miliona dolara, za ukupnu zaradu od 706,9 miliona dolara. Zahvaljujući skupljim kartama, "Avatar" je pretekao "Titanic" za više od 100 miliona dolara.

Veliki epski hit koji je oborio sve rekorde u narednu nedjelju će se boriti za devet Oscara, rame uz rame sa "Hurt Lockerom", koji se već našao u DVD izdanju.