Njemačka televizija
0

Show s 'iznajmljenom djecom' oštro osuđen

Sarajevo-x.com
Novi njemački reality show u kojem tinejdžeri iznajmljuju djecu da bi se uživjeli u ulogu odraslih napravio je veliki skandal u njemačkoj javnosti, prenio je Deutsche Welle.

U novom reality showu njemačke televizijske kuće RTL učestvuju četiri mlada para, Lila i Sebastian, Tamara i Basti, Nadine i Elvir te Anji i Mario, tinejdžeri koji su nesređeni i zaokupljeni vlastitim problemima s odrastanjem.

Naziv showa u slobodnom prevodu je 'Djeca žele imati djecu' a inspirisan je britanskom verzijom slične emisije, 'Baby Borrowers'.

Prvi dio showa na RTL-u je prikazan u srijedu navečer, a kako piše Deutsche Welle, show nije nimalo bezazlen jer tinejdžeri nisu upoznati s odgojem djece, a čuvari koji stoje izvan kuće u kojoj se show odvijao, ne mogu tako brzo djelovati u slučaju neke opasnosti po djecu.

Za iznajmljivanje djece u showu roditelji dobiju između 700 i 1000 eura što je poprilično jadna svota u zamjenu za ostavljanje vlastitog djeteta u rukama neodgovornih tinejdžera.

Više od 60 njemačkih organizacija koje se bave zaštitom djece ove je sedmice tražilo kraj showa. No, bez uspjeha jer je Upravni sud u Kölnu odbacio zahtjev za zabranom prikazivanja. Glasnogovornik suda izjavio je kako je show već snimljen, te da se više ništa ne može učiniti.