Film/TV
0

"Shark Tale" i dalje na prvom mjestu američkog box-officea

NINA
I ovog vikenda u američkom kinima najgledaniji je bio DreamWorksov digitalni crtić "Shark Tale", zaradivši nešto manje od trideset i dva miliona dolara.

Na drugom mjestu američkog box-officea nalazi se sportska drama "Friday Night Lights" Petera Berga koja je inkasirala 20,6 miliona. Priča je to o malom gradiću u Texasu, u kojem su svi stanovnici fanatični navijači lokalnog srednjoškolskog nogometnog tima.

Drama o vatrogascima "Ladder 49" s Joaquinom Phoenixom i Johnom Travoltom zaradila je u drugom vikendu prikazivanja 13,3 miliona.

Na četvrtom mjestu (12,1 milion) je akcijska komedija "Taxi" Tima Storyja, s Queen Latifom u ulozi brbljave vozačice taksija, a na petom psihološki triler "The Forgotten" Josepha Rubena. Taj je film s Julianne Moore u glavnoj ulozi zaradio 7, 5 miliona.

Romantična priča o srednjoškolki u velikom gradu "Raise Your Voice" s Hillary Duff ostvarila je 4,6 miliona, "Sky Captain and the World of Tomorrow" 2,3 miliona, a "Shaun of the Dead", parodija na horore o živim mrtvacima, nepuna dva miliona.

Na devetom mjestu je "Resident Evil: Apocalypse", taj je futuristički film strave u kojem Milla Jovovich ponovo spašava prorijeđeno čovječanstvo ostvario trodnevnu dobit od 1,25 miliona.

Deseti na listi najgledanijih u SAD-u tokom vikenda je drama "Woman Thou Art Loosed " Michaela Schultza sa zaradom od milion i dvjesto hiljada dolara.