Film/TV
0

"Sex and the City" djevojke: I u 40-im smo vrckave

Sarajevo-x.com
Serija koja je iznjedrila mnoštvo zanimljivih scena i likova, nakon deset godina pretvorena je u film. "Sex and the City" je jedan od dugo očekivanih filmova ove godine.

Četiri heroine koje su snimanje serije završile 2004. godine vraćaju se. Četiri godine starije i mudrije, ali još uvijek na visokim petama i sa slasnim neočekivanim preokretima u životima.

Serija "Sex and the City" bila je više nego inovativna, piše Daily Mail. Bazirana na knjizi Candace Bushnell, a izdizala je samce baš u periodu kad su bili na lošem glasu zbog svog statusa.

Newsweek novine su u jednom svom članku donijele i degutantni komentar kako je za 40-ogodišnjakinju bolje da bude ubijena od strane teroriste nego da se sama šeta ulicom.

Ali cure iz serije sve su ovo opovrgnule šetajući se okolo, sipajući koktele i pričajući o seksu, a sve to dok su izgledale izvanredno. Biti sama od tada je postalo izrazito seksi.

Ipak, prilagoditi seriju filmskom platnu nije bilo nimalo lako. Bilo je problema oko novca koje su glumice, a posebno Kim Cattrall, tražile. Studio se bojao da film o četiri 40-ogodišnjakinje neće privući publiku. Zatim se pojavio problem da li će glumice za nakon toliko vremena moći da se pokažu u punom sjaju.

"Svi likovi u filmu imaju svoje priče, ali i još polovinu života koja im je preostala da prožive," komentarisala je Cynthia Nixon koja u seriji i filmu glumi Mirandu. "Postoji još mnogo stvari koje će nam se destiti, ali smo došle do jedne tačke u životu kada možemo reći da imamo sve što smo htjele. Na filmu su neke dobre i neke loše stvari, ali je jako puno neočekivanih.," otkrila je glumica.

Londonska premijera filma desit će se 28. maja.