Gost u 'ulici' i Michelle Obama
0

VIDEO / Sesame Street proslavlja 40. godina emitiranja

Sarajevo-x.com
Popularna dječija emisija 'Sesame Street' proslavlja 40 godina emitovanja. Prva emisija ovog zabavno-edukativnog serijala emitivana je 10. novembra 1969. godine i sve do danas ostala je jedna od najpopularnijih dječijih emisija širom svijeta.

I nakon više od 21. miliona minuta emitiranja, 122 Emmyja i nagrade za životno djelo dječija emisija 'Sesame Street' uspjela je ostati relevantna, mada ponekad i pomalo kontroverzna.

Povodom obilježavanja ovog jubileja pripremljena je specijalna epizoda u kojoj nastupa i prva dama Amerike, Michelle Obama.

Naime, supruga američkog predsjednika u toj epizodi stanovnike 'Sesame Streeta' podučava koristima uzgoja zdravog voća i povrća, te na taj način potiče djecu na zdrav obrok.

U specijalnoj epozodi se pojavljuje i Cameron Diaz koja govori o važnosti sađenja drveća, a osim nje tu su i druge slavne osobe kao što su Eva Longoria-Parker, komičar Ricky Gervais, Hugh Jackman, te Sarah Jessica Parker.

Povodom 40. godina postojanja objavljen je i DVD sa najinteresantnijim epizodama iz ove dječije emisije.

Sesame Street je popularna dječija emisija zabavnog, ali i edukativnog karaktera. Već 40. godina brojna djeca širom svijeta uče slova, brojeve, i brojne druge korisne stvari uz stanovnike Sesame Streeta, a to su Ernie, Bert, Grover, Elmo i brojni drugi.